Anàlisi de persones ateses pel Pla Creu Roja Respon a la Comunitat Valenciana

El 46% del total de persones ateses a la Comunitat Valenciana són persones majors de 65 anys

El perfil més majoritari a la Comunitat Valenciana és dona amb més de 65 anys i amb escasses xarxes familiars o socials.

L’ajuda ja ha arribat a 83.000 persones ateses específicament a través de Creu Roja Respon.

Quan es compleix mes i mig des que es decretara l’Estat d’Alarma a Espanya a causa de la crisi sanitària, Creu Roja fa balanç a la Comunitat Valenciana analitzant les seues principals dades sociodemogràfiques sobre les atencions realitzades per l’emergència dins del Pla Creu Roja Respon.

Les dades constaten una prevalença important quant al nombre de persones de més de 65 anys. Del total de 83.000 persones ateses fins al moment a través de Creu Roja Respon a la Comunitat Valenciana, l’organització fa una anàlisi sobre 40.000 d’aquestes persones. D’aquestes dades, 18.300 són persones de més de 65 anys. O, dit d’una altra manera, el 46% del total de persones ateses en la Comunitat en la crisi del COVID-19 són persones majors.

“Les persones majors són el col·lectiu que més ajuda precisa per part de Creu Roja en aquests moments. A més dels serveis d’acompanyament, ajudes bàsiques a domicili i contacte telefònic permanent, el voluntariat constitueix un suport emocional i social fonamental”, ha indicat Rafael Gandia, president de Creu Roja a la Comunitat Valenciana.

A més de l’anàlisi d’aquestes dades es desprén una feminització de la vulnerabilitat associada a la crisi social del COVID-19, perquè a la Comunitat Valenciana, el 72% de les persones majors ateses són dones (per províncies, a Alacant representen el 71%, a Castelló el 72% i a València el 74%).

Per a donar resposta a les necessitats que presenta aquest col·lectiu, Creu Roja presta ajuda d’emergència social en el trasllat a domicili d’aliments i productes bàsics, gestió de compres, adquisició de medicaments i altres productes farmacèutics, ajudes per a la gestió d’altres productes o necessitats socials, mobilitzacions d’emergència i acompanyaments, entre altres.

Amb tot, un dels projectes més importants que està donant resposta a les necessitats esdevingudes de la soledat i l’aïllament que pateixen les persones majors és la Teleassistència domiciliària i els projectes de seguiment telefònic. Només a la Comunitat Valenciana més de 30.000 persones majors i/o dependents disposen d’aquest servei, que ofereix ajuda, companyia i seguretat les 24 hores, els 365 dies de l’any. A més, Creu Roja està realitzant un seguiment proactiu telefònic a més de 56.000 persones usuàries més vulnerables en aquesta crisi del COVID-19.

A més, a través del projecte “Creu Roja T’Escolta” l’organització està presentant suport emocional i atenció psicosocial telefònica a les persones que ho necessiten. A través de la xarxa d’assemblees locals de la Comunitat Valenciana o a través de la línia de telèfon 900 107 917 s’ofereix de manera gratuïta i anònima un servei de suport psicològic per a persones que el necessiten.

Comenta la notícia