Antella desenvoluparà el seu Pla General amb l’ajuda de la Diputació de València

La redacció del Pla General ha eixit a concurs públic per un import de 150.000 euros i un termini d’execució màxim de 6 anys

L’Àrea d’Assessorament i Assistència Municipal, que dirigeix la diputada Conxa García, coordina els treballs de redacció de 48 municipis

conxa-garcia-con-alcaldesa-antella-2015-foto_abulailaLa Diputació de València prestarà assistència tècnica al municipi d’Antella, en la comarca de la Ribera Alta, per a la redacció del seu Pla General, tant del pla estructural com el d’ordenació detallada, documents que permetran deixar arrere un planejament urbanístic basat en normes subsidiàries i definir les bases de creixement de la localitat per als pròxims 20 o 30 anys.

La institució provincial ha publicat aquest mateix mes d’octubre el procediment obert per a la contractació dels treballs de redacció, l’import màxim d’adjudicació de la qual  és de 150.000 euros i el termini màxim d’execució de 6 anys, pròrrogues incloses. El Pla General és el document que preveu les possibilitats de creixement d’un municipi, tant en el pla urbanístic, com turístic o industrial. És, per tant, un instrument bàsic sense el qual no és possible el desenvolupament de la localitat, tal com explica José Luis Romero, tècnic del Servei d’Assistència Tècnica a Municipis.

La seua elaboració, no obstant açò, és un procés complex i llarg, que requereix de la implicació coordinada d’un equip de professionals experimentat que ajude a encaixar les previsions i desitjos dels ajuntaments amb les exigències legals en matèria d’Urbanisme i Medi Ambient vigents a cada moment. Prova d’aquesta complexitat és el fet que en els últims 10 anys, amb prou faenes s’han aprovat 10 Plans Generals en la província de València; un en els últims tres anys.

Per aquest motiu, el paper coordinador de la Diputació de València resulta fonamental, sobretot per als municipis més xicotets, doncs la professionalitat i experiència acumulada durant anys dels tècnics provincials els permet prestar un valuós assessorament als ajuntaments a més d’exercir de mediadors qualificats entre aquests i els equips redactors.

L’assistència tècnica de la institució provincial es tradueix en la contractació de l’equip redactor, la coordinació dels treballs per una arquitecta provincial i les facilitats econòmiques a l’hora d’abonar els treballs, ja que de l’import total només el 10% s’aporta al principi, deixant el 90% restant per al moment en el qual el Pla General estiga completament finalitzat, cosa que suposa un avantatge afegit per als consistoris.

Normes de 1997 en Antella

M. Amparo Estarlich, alcaldessa d’Antella, ha explicat respecte a la situació actual del seu municipi que, a nivell urbanístic, es regeix per unes normes subsidiàries que daten de l’any 1997 i en les quals no s’han fet modificacions substancials. “Fa aproximadament 10 anys es va intentar dur a terme un Pla General, que no obstant açò només va arribar a la fase de concert previ, amb l’elaboració d’un primer pla director que la Conselleria no va aprovar i va retornar a l’ajuntament instant a l’esmena d’una gran quantitat d’errors”, comenta Estarlich, qui xifra en un poc més de 70.000 euros la quantitat que el consistori va arribar a abonar per aquells trebal

Malgrat els errors assenyalats per la Conselleria i que preveia un creixement per al municipi que la primera edil considera “desorbitat, ja que plantejava fins a 1.600 habitatges en un municipi que  té 1.600 habitants”, la primera edil confia que aquell document pot servir ara “almenys de base” per als treballs que s’iniciaran en coordinació amb la Diputació de València, una vegada adjudicats els treballs de redacció. “És important que Antella compte amb un vertader planejament i amb un document que ordenara el creixement futur del municipi”, ha declarat l’alcaldessa.

Un total de 48 Plans Generals

En l’actualitat, l’Àrea d’Assessorament i Assistència Municipal que dirigeix la diputada Conxa García està prestant assistència tècnica per a l’elaboració dels Plans Generals a un total de 48 municipis de la província de València. “El nostre principal objectiu és cobrir els treballs tècnics que no tenen capacitat d’assumir per falta de personal i recursos i per açò la nova Diputació va a estar bolcada amb tots ells per a preparar i tramitar de manera professional i àgil les sol·licituds d’assistència tècnica que requerisquen”, ha declarat García.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.