‘Antígona’, coproducció de l’IVC i La Ferroviaria, arriba al teatre Principal de València

L’Institut Valencià de Cultura continua amb la seua programació de la temporada 2018-2019 amb la representació d”Antígona’, una coproducció de La Ferroviaria, l’Institut Valencià de Cultura, Teatros de Murcia-Romea, Festival Internacional de Teatro de San Javier, Sagunt a Escena i l’Ajuntament d’Elx.

‘Antígona’ està dirigida per Paco Macià, autor també de la versió; l’espai sonor és de Niño de Elche; l’escenografia, d’Ángel Haro; i les llums, de Pedro Yagüe; i està interpretada per Eloísa Azorín, Enric Juezas, Morgan Blasco, MarÍa Muñoz, Marino Muñoz, Clara Crespo i Claudia Garón.

Aquesta ‘Antígona’ és una versió lliure de Paco Macià inspirada en els textos que diversos autors han escrit del mite d’Antígona. S’ha treballat amb els textos de Sòfocles, Brecht, Anouilh, George Steiner, Marguerite Yourcenar, Griselda Gambaro i Betsabé García, entre d’altres.

El que ha atret La Ferroviaria del mite d’Antígona és la seua universalitat, el paper que la dona desenvolupa en aquesta tragèdia, el conflicte entre el dret natural humà i les lleis de l’estat, un dilema etern en tota la societat. Per tant, la companyia pot abordar tots els conflictes subjacents en l’obra.

L’atractiu de fer front a un text clàssic d’aquesta magnitud està en el privilegi de poder fer una versió pròpia d’una de les grans tragèdies de la humanitat. A més, la llibertat que l’obra ofereix permet abordar una posada en escena actual i renovada amb els llenguatges propis de la companyia: les accions físiques, les imatges, la música, la dansa, el treball vocal, etc.

Pel que fa a aquesta representació d”Antígona’, el pròxim dilluns 5 de novembre se celebrarà al ‘hall’ del teatre Principal un altre acte del cicle Confidències amb el títol d'”Antígona: les veus de la memòria”, en què Isabel Olmos, periodista i subdirectora del diari ‘Levante’, conversarà, en una entrevista oberta al públic, amb Paco Macià, director de l’espectacle i autor de la versió; Santi Vallés, investigador i president de l’Associació de Familiars de Víctimes del Franquisme de la Fossa 113 del Cementeri de Paterna; i Albert Girona, historiador i secretari autonòmic de Cultura i Esport. L’acte comptarà també amb la participació musical de Pau Alabajos.

Deixa el teu comentari