Arranca la campanya Cultura als Pobles de València, fins al pròxim 29 de novembre

Un total de 60 propostes de dansa, circ, música, poesia i espectacles infantils, amb totes les mesures de seguretat

Després de l’obligat ajornament de dates motivat per l’estat d’alarma, torna la campanya Cultura als Pobles de València, que s’estendrà fins al pròxim 29 de novembre, després de la seua obertura el passat dia 30 d’octubre. La programació contempla un total de 60 activitats que s’oferiran en 18 pobles de València.

Tal com ha explicat la regidora de Cultura, Glòria Tello, «enguany les nostres campanyes culturals han patit els vaivens del confinament, de les limitacions d’actes amb públic, i de la crisi patida pel sector després dels mesos d’inactivitat; I som conscients de la necessitat d’impulsar amb l’acció municipal la confiança de les persones per a tornar a participar d’actes culturals des de seguretat que comptarem de nou amb el suport de la ciutadania a través de la seua assistència a les activitats»,

Per això, s’ha preparat una programació de qualitat, diversa, oberta i participativa amb totes les mesures de seguretat que es contemplen per a la realització d’actes a l’aire lliure: distància de seguretat entre el públic assistent, mascaretes obligatòries, i ús de gel desinfectant en els accessos a l’espai de l’activitat.

A més, ha afegit la regidora, en esta edició especial, «i com a mesura excepcional de suport al sector de la cultura, en el context de l’Acord marc per a la recuperació i la reconstrucció de la ciutat de València pel que respecta a les mesures de promoció de la cultura i compensació de perjudicis provocats a causa de la pandèmia del COVID-19, s’ha decidit incloure, en tots els contractes de naturalesa artística, una clàusula perquè, en cas de suspensió de l’activitat contractada per imposició de mesures autonòmiques i/o estatals de restricció de la mobilitat i/o de les activitats a l’aire lliure per motius de l’alerta sanitària, s’abonarà el 75% de l’import de la contractació».

Atés que la campanya Cultura als Pobles de València es desenvoluparà en dates coincidents amb la campanya Cultura als Barris que també impulsa l’Ajuntament, en haver variat les dates originals, «estem davant un repte i un factor extra de complexitat en la coordinació d’ambdues, que realitza el Servici Municipal de Recursos Culturals», ha explicat Tello.

Els objectius d’esta campanya persegueixen, com en les anteriors edicions, la descentralització de la cultura, afavorir un hàbit d’assistència i fomentar la creació de nous públics que siguen futurs consumidors i demandants de cultura, democratitzar la cultura (totes les activitats són d’accés lliure i gratuït), i fer partícip a la ciutadania del procés de dinamització cultural en barris i pobles, augmentant el protagonisme i la participació activa, potenciant la interacció amb els artistes i professionals.

La campanya es desenvolupa en els 18 pobles de València, igual que en l’edició passada: Massarrojos, Benifaraig, Borbotó, Carpesa, Poble Nou, Cases de Bàrcena, Mauella, Castellar, Forn d´alcedo, La Torre, Faitanar, Pinedo, El Saler, El Palmar, El Perellonet, Benimamet, Beniferri i La Punta. El canvi de calendari de les activitats s’ha efectuat de forma consensuada amb les alcaldies de cada poble, que han distribuït les activitats segons la conveniència i oportunitat de les dates.

Quant a la programació, tècnicament s’han plasmat les directrius establides des de la Regidoria, amb propostes  de la màxima diversitat i qualitat, que ofereixen una visió global de conjunt el més completa possible de l’oferta artística i cultural valenciana, en totes les seues manifestacions. En esta edició es mantenen en la programació actuacions de teatre i dansa, circ i teatre infantil, bandes de música, concerts de música clàssica i altres continguts musicals, buscant la inclusió de noves propostes i professionals, i altres propostes escèniques vinculades a l’humor  Finalment, hi haurà espai per a la poesia i la narració oral. Es pot consultar tota la programació i el calendari d’actes en la web municipal.

.

Deixa el teu comentari