Arranca la tercera edició de ‘Jove Oportunitat’, JOOP Aldaia

L’experiència, pensada per a ajudar a construir un projecte propi i global de vida a joves que ni estudien ni treballen, manté a més totes les mesures sanitàries actuals al nou Gent Jove d’Aldaia

El Servei de Joventut d’Aldaia, amb la col·laboració dels centres educatius, Educació i Serveis Socials, va començar en febrer el procés de creació del grup de participants per a la nova edició del programa ‘Jove Oportunitat’ (JOOP), de l’Institut Valencià de la Joventut -IVAJ-, cofinançat pel Fons Social Europeu i gestionat per l’ajuntament d’Aldaia.

El JOOP és un programa, inclòs en les escoles de segona oportunitat, que intervé sobre joves que ni estudien ni treballen però, a diferència d’altres accions, actuen sobre el col·lectiu i fuig d’una filosofia assistencial i d’accions que directament els porten al mercat laboral.  

JOOP vol ser per als/les joves participants una experiència de canvi vital, amb l’objectiu, de millorar l’ocupabilitat juvenil i especialmente busca reincorporar-los al sistema educatiu a través d’un canvi d’actitud, motivació, autoestima, positivitat… 

Tota esta tasca es porta a terme a través d’una coach o orientadora que els acompanya al procés de reintegració. Guillermo Luján, alcalde d’Aldaia, destaca “la importància de disposar d’una orientadora especialitzada al seu servici, que pot facilitar l’aprofitament màxim d’esta oportunitat i l’adquisició de les ferramentes que els ajude a poder ser competitius”.

El regidor de Joventut, Sergio Gómez, assegura que “estem molt orgullosos de la resposta i participació en este programa a la nostra localitat. En la passada edició Aldaia va aconseguir un èxit del 100% amb la reincorporació a l’itinerari formatiu de tots els i les assistents.”

En esta edició del JOOP s’ha aconseguit de nou un ‘complet’ amb 14 participants que se sumen a la orientació personal que al Gent Jove s’oferix des d’esta setmana. Els usuaris troben a més, orientació especial amb visites fins i tot a empreses de diferents sectors professionals, mòduls i dinàmiques dirigides a desenvolupar habilitats socials, seguretat i autoestima “necessaris per a afrontar una vida adulta. Les seues experiències i bons resultats ens animen a seguir treballant pels i les nostres joves”.

Deixa el teu comentari