Arrelats Folk Xàtiva continua aquesta setmana amb els concerts de Kepa Junkera i Sorginak, Pelandruska i tallers i actes infantils.

La jornada inaugural d’Arrelats Folk Xàtiva 2015 celebrada el passat divendres dia 18 de setembre al claustre del Museu de l’Almodí de Xàtiva, va comptar amb la participació de 200 assistents i va apropar a Xàtiva els sons polifònics del grup català Tornaveus, que va encissar el públic assistent amb les seves cançons tradicionals. En l’acte es va realitzar primerament una conferència del Doctor en comunicació Audio Visual Jordi Reig Bravo també sobre música tradicional, tot sota la conducció de l’escriptor i periodiste xativí Xavier Aliaga.

Torn 17 t Torn 10 tEls organitzadors de l’Escola de Danses estan molt satisfets de l’acollida d’aquest primer acte d’Arrelats Folk Xàtiva, així com del privilegi que va suposar poder gaudir d’un concert de polifonia tan exquisit en un espai tan emblemàtic com el claustre de l’Almodí. Precisament en aquest sentit, des de l’organització s’ha volgut agrair especialment a l’ajuntament de la ciutat el fet que s’haja obert de nou aquest espai a la ciutadania i que s’haja deixat a la gent gaudir de la màgia i energia d’un lloc històric com aquest.

I Arrelats Folk Xàtiva no descansa, perque ja s’ha començat a preparar el concert que divendres dia 25 de setembre oferirà al Gran Teatre de Xàtiva, a partir de les 22.30h, el músic més internacional d’Euskadi: Kepa Junkera. Kepa és un dels músics més premitats del panorama folk i a Xàtiva actuarà presentant conjuntament amb Sorginak el seu treball “Una pequeña historia de la Trikititza”. Les entrades per al concert de Kepa poden adquirir-se per via on line a la pàgina www.istanticket.es, així com a la Casa de la Joventut de Xàtiva, i a les taquilles del Gran Teatre el dia de l’actuació, al preu de 12 euros en platea i 10 en llotges i amfiteatre.

Kepa Junkera és compositor, productor i músic i ha estat considerat un dels artistes de major renom internacional d’Euskadi, havent portat la seva música a ciutats com Hong Kong, Buenos Aires, Nova York, París i centenars de ciutats més arreu del món. Ara Xàtiva té l’oportunitat històrica d’escoltar els seus sons, la seva música tradicional arrenjada i adaptada a la modernitat.

Pel que fa als xiquets i xiquetes, Arrelats Folk Xàtiva preveu tota una jornada dedicada als Menuts Arrelats, que serà a la Plaça de Sant Francesc el dissabte dia 26 de setembre. Eixe dia, a partir de les 11 del matí tindran lloc els tallers infantils que aniran al voltant de la figura dels típics Nanos de Xàtiva, els personatges més estridents i atrevits de la festa del Corpus de la ciutat. Igualment hi haurà una representació teatral infantil, així com per la vesprada a partir de les 19.00h es realitzarà una classe pràctica per a ensenyar als xiquets i xiquetes i a totes les persones que vullguen la típica danseta dels Nanos, que es ballarà tot seguit pels carrers del barri antic de la població. Per a acabar aquesta jornada d’Arrelats Folk Xàtiva, tindrà lloc a la Plaça de Sant Francesc un concert del grup de música valencià Pelandruska, que realitzen músiques amb arrels de l’Est d’Europa.

Arrelats Folk Xàtiva eixirà també al carrer el proper dia 3 d’octubre amb una actuació de cant i ball tradicional amb el grup de danses de Daimiel (Ciutat Reial) i de la pròpia Escola de Danses de Xàtiva.

Arrelats Folk Xàtiva ha estat possible enguany gràcies al patrocinament de l’Ajuntament de Xàtiva, de la pròpia Escola de Danses i de les marques INELCOM, IWI WATCHES i XÀCEX, així com a la implicació de més de 50 micro-col.aboradors privats, tendes i comerços de Xàtiva i la comarca.

ARRELATS FOLK XÀTIVA és una Mostra anual organitzada des de 2011 per l’Escola de Danses de Xàtiva, que es fonamenta sobre tres pilars bàsics:

– Mostrar que el folklore, la música i les danses tradicionals no són simplement allò que hem conegut fins ara (dansades populars, boleros, fandangos o jotes, etc), sinò que hi ha moltes més expressions artístiques per tot arreu.

– Apropar una vegada a l’any a la ciutat de Xàtiva diferents propostes culturals de qualitat al voltant de la música folk, així com de les diferents expressions artístiques tradicionals, no sols dels territoris valencians sinò d’arreu del món.

– Promocionar culturalment i turística la ciutat de Xàtiva, projectant cada any una Mostra de major qualitat que siga suficientment atractiva per a atraure fins a la capital de La Costera nombrós públic de fora de la ciutat, convertint aquesta cada any en el referent mediterrani d’interior del folk durant el mes de setembre.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.