Arriba Foguera, el cicle de conferències sobre activisme, cultura i pensament

Les inscripcions estan obertes al web foguera.info

Escola Valenciana i Tresdeu presenten Foguera: Activisme, Cultura i Pensament, que tindrà lloc aquest divendres 17 i dissabte 18 de setembre al Jardí Botànic de la Universitat de València.

Les dues organitzacions promouen aquesta iniciativa davant la necessitat de “projectar un futur millor”, així com de potenciar noves veus i noves idees. Aquest cicle de conferències comptarà amb quatre taules redones, en les quals es debatrà amb persones expertes en la matèria sobre el nou paradigma de l’audiovisual, la presència de les dones en la tecnologia, la presència de l’extrema dreta a internet i, per últim, la precarietat a l’indústria cultural.

Foguera s’obrirà divendres amb la conferència “El nou paradigma de l’audiovisual”, moderada pel director gerent d’Escola Valenciana Francesc Felipe, i en la qual participaran Inés Hernand, presentadora de Gen Playz (RTVE); Clàudia Reig, sòcia de la cooperativa Barret Films; i Javi Ivànyez, creador d’Eh Universo Media. Ja jornada de divendres tancarà amb l’humorista Saray Cerro.

El feminisme obrirà la jornada de dissabte amb la taula “Dones i tecnologia”, moderada per Alexandra Usó, secretària d’Escola Valenciana, i en la qual participarà l’activista per la sobirania tecnològica, Gala Pin; la divulgadora i youtuber en La gata de Schrödinger, Rocio Vidal; i la creadora de contingut feminista Belén Ivars. Tot seguit, tancarà el matí l’actuació del grup alacantí Vienna.

El torn de la vesprada l’obrirà l’augment de la presència de l’extrema dreta a internet, amb la taula “Internet i l’extrema dreta”, moderada per Òscar Piera, membre de la cooperativa Tresdeu, i en la qual participarà el periodista especialitzat, Miquel Ramos; Pol Andiñach del canal Cuellilargo; i el col·lectiu mil·lenial Proyecto Una. Tot seguit, tindrà lloc l’actuació de la banda Marialluïsa, que visita per primera vegada el País Valencià.

Tancarà aquest cicle de conferències la taula recona “Precarietat i Indústria cultural”, moderada per la periodista i booktuber Marta Meneu moderarà i en la qual participarà l’economista urbà Ramon Marrades; la professora, creadora de contingut i artista Aina Monferrer; i la crítica d’art Marisol Salanova.  Per últim, tindrà lloc l’actuació d’El Joan Petit, amb una proposta de música urbana i reggaeton en valencià des de La Safor i el nou pop de Laborde, alter ego de Miriam Ferrero, cantant de Lisasinson.

Aquest esdeveniment està organitzat per Escola Valenciana i la productora Tresdeu Media, amb la col·laboració de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport i l’Àrea de Cultura de la Diputació de València. També hi col·laboren la Universitat de València, el Jardí Botànic de la UV i la productora PRO 21.

Comenta la notícia