Arriba la sisena edició de Rafelbunyol Final de Trajecte, el Festival de Cultura Urbana que promou el Ajuntament de Rafelbunyol

Aquesta setmana l’alumnat de l’IES Rafelbunyol ha realitzat un taller de grafitis contra la violència de gènere i la creació d’un mural

Aquesta setmana Rafelbunyol acull la sisena edició de Rafelbunyol Final de Trajecte, el Festival de Cultura Urbana que promou l’Ajuntament juntament amb l’IVAJ.

En aquesta edició l’IVAJ ha organitzat una activitat didàctica dirigida per l’artista urbana


Barbiturkills sobre cinema, grafiti i violència de gènere, en la qual ha participat l’alumnat de l’IES de Rafelbunyol. Aquesta activitat s’ha realitzat en dues jornades, el dilluns es va impartir una classe teòrica i de debat, i hui divendres s’està realitzant un mural participatiu.

Rafelbunyol Final de Trajecte també compta amb la realització d’un mural sobre les icones històriques del grafiti realitzat per l’empresa Decorem el teu local. I a part, la jam de grafitis que es desenvoluparà entre hui i demà en el poliesportiu Paco Camarasa.

Hui, divendres 1 d’octubre, la jam comptarà amb l’assistència dels artistes urbans La Xiqueta Wapa i David de Llima, col·laboradors habituals en aquest festival, així com la participació de Freskales i Disneylexia que plasmaran en els murs el respecte per la naturalesa en els llenguatges expressius que utilitzen, combinant el realisme amb la iconografia sud-americana.

Demà dissabte, en la segona jornada, es comptarà amb la participació d’artistes que practiquen dues tendències, d’una banda els writers amb anys d’experiència com Herrer i Opi, al costat del joveníssim Hades. A més, participaran Hot i Mentalink les obres del qual ja s’han exposat en algunes galeries d’art. D’altra banda els artistes Leshly, Cofla i EduFuzz intervindran en els murs amb les seues obres de diferents estils però que podem enquadrar dins del corrent del postgrafiti.

L’alcalde de Rafelbunyol, Fran López, comenta que “amb l’organització d’aquesta mena d’esdeveniments ajudem a visibilitzar l’art urbà, com és el dels grafitis”.

La regidora de cultura, Alicia Piquer, assenyala que “l’alumnat del batxillerat artístic de l’institut s’ha involucrat molt en aquesta activitat i està demostrant el seu talent”.

Durant la jornada de demà, alumnat i professorat de la primera edició del Curs de Postgrau de la Universitat de València, sobre Mercat i Gestió d’Art Contemporani, realitzarà una visita a la jam de grafittis per a veure en directe el treball dels artistes.

Deixa el teu comentari