Assalt a camps de cebes a la Ribera i L’Horta davant el repunt dels preus

Agricultors de L’Horta i La Ribera alerten tant de robatoris de quanties greus a les nits i els caps de setmana com de xicotets furts durant els passejos

L’Associació Valenciana d’Agricultors (AVA-ASAJA) denúncia un assalt generalitzat a camps cultivats de cebes a les comarques de L’Horta i La Ribera coincidint amb el repunt a l’alça dels preus en origen. Si bé l’ona de robatoris s’estén a tota l’horta valenciana, els termes municipals més castigats són Silla, Almussafes i Benifaió.

Els agricultors afectats alerten de nombrosos robatoris per part de bandes organitzades que aconsegueixen quanties greus. A més també han detectat xicotets furts durant els passejos de ciutadans incívics que agreugen les pèrdues per la seua reiteració i pels desperfectes que ocasionen sobre el terreny.

En plena recollida de ceba seca i amb els preus a l’alça, els lladres estan evitant que els horticultors recuperen part de les pèrdues patides.

Des de AVA-ASAJA sol·licita a les administracions una major dotació de recursos humans i tecnològics per a millorar la vigilància de les explotacions agràries, així com dels punts de venda, sobretot fruiteries i mercats locals, que podrien adquirir aquestes mercaderies robades i generar un mercat negre.

Deixa el teu comentari