L’autisme i les xarxes socials, protagonistes de la setena edició del Cicle Salut Mental i Cine del Departament de la Ribera

El Departament de Salut de la Ribera ha organitzat la setena edició del seu Cicle Salut Mental i Cine, l’objectiu del qual és informar i sensibilitzar la societat sobre diversos trastorns i problemes de caràcter psicològic.

El cicle, amb el qual col·laboren l’Ajuntament de Sueca i l’Associació de Familiars de Malalts Mentals de la Ribera Baixa (AFEMRB), comença demà, 26 d’octubre, a la Casa de la Cultura de Sueca.

L’edició d’enguany se centrarà en dos temes d’actualitat: l’autisme, concretament la Síndrome d’Asperger, i la repercussió psicològica de les xarxes socials, especialment en la població més jove.

“Trencar estereotips i lluitar contra l’estigma mitjançant l’apropament als problemes que envolten la salut mental individual i social, així com promoure i previndre la seua pèrdua, és allò que ens guia en l’organització anual d’este Cicle”, ha assenyalat el cap del Servei de Salut Mental del Departament de Salut de la Ribera, José Enrique Romeu.

Així, el cicle s’ha articulat al voltant de la projecció de dues pel·lícules: ‘Mozart i la balena’, una història d’amor sobre una parella que sofreix un tipus d’autisme acompanyat de disfuncions emocionals, que es projectarà el 26 d’octubre, i ‘Trust (Pots confiar en mi)’, sobre una adolescent que, mitjançant les xarxes socials, entra en contacte amb un desconegut que resultarà ser un depredador sexual que li farà la vida impossible a ella i a la seua família, pel·lícula esta que es projectarà el 2 de novembre.

A la projecció de cadascuna de les pel·lícules el seguirà un col·loqui moderat per professionals del Departament de Salut de la Ribera.

La entrada és lliure i gratuïta.

Divendres, 26 d’octubre de 2018
19.00 hores
Casa de la Cultura de Sueca (Mare de Déu de Sales, 2)
S’adjunta el programa del Cicle

Deixa el teu comentari