AVA-ASAJA demana en les Corts incloure al sector agrari en el Pla de Reconstrucció

Mitjançant un full de ruta consensuat almenys a deu anys

En les Corts Valencianes ha començat la comissió per a la reconstrucció social, econòmica i sanitària de la Comunitat Valenciana davant la crisi del coronavirus.

El president de l’Associació Valenciana d’Agricultors (AVA-ASAJA), Cristóbal Aguado, va sol·licitar  durant la seua compareixença en les Corts incloure al sector agrari en el Pla de Reconstrucció mitjançant la posada en marxa de un full de ruta consensuat almenys a deu anys per a reconduir el rumb de les polítiques agràries.

Aguado  es va dirigir als grups valencians a fi de reclamar-los una sèrie de reivindicacions de competència autonòmica. Com un observatori de preus que subministre una informació valuosa al sector; el càlcul dels costos mitjans de producció, entre altres.

El president de AVA-ASAJA va defensar que “l’agricultura europea és l’únic sistema important del món que ha reduït un 20% les seues emissions des de 1990, a penes suposa el 10% de les emissions d’Europa i és un gran fixador de diòxid de carboni.

Com a conclusió, Aguado va exigir davant l’hemicicle autonòmic que “el paper estratègic amb el qual les administracions han considerat a l’agricultura durant la crisi de la Covid-19 no es quede en un lema enganyós, sinó que es veja confirmat des de ja amb suficients mesures de suport”.

Deixa el teu comentari