AVA-ASAJA denuncia una ona de robatoris d’alvocats encara immadurs que es venen en mercats ambulants locals

La campanya valenciana de l’alvocat es troba en plena recol·lecció de la varietat Hass (la més coneguda pel consumidor i cultivada de manera majoritària a Espanya i, a contraestació, a Sud-amèrica) i amb ella han tornat els robatoris encoratjats pels atractius preus que aconsegueix esta fruita subtropical.

L’Associació Valenciana d’Agricultors (AVA-ASAJA) i l’Associació de Productors d’Alvocat (ASOPROA) denuncien esta ona de robatoris a les comarques valencianes, que es repeteixen en altres comunitats productores com Andalusia, i adverteixen a més de que molts dels alvocats sostrets dels horts es venen en mercats ambulants i fruiteries locals sense la deguda traçabilitat i sense haver arribat encara al seu estat òptim de maduració perquè són d’una varietat més tardana.

Recatalá, recomana als agricultors que presenten denúncies encara que creguen que no serveixen de res i només els fan perdre el temps. Si denunciem, les forces de seguretat tindran més informació per a tractar de tallar esta xacra.

Deixa el teu comentari