AVA-ASAJA exigeix a la Conselleria d’Agricultura que agilite la resolució de milers d’expedients d’ajudes que arrosseguen fins a un any de retard

L’Associació Valenciana d’Agricultors (AVA-ASAJA) va sol·licitar a la conselleria d’Agricultura, durant la sisena Comissió de Seguiment del Programa de Desenvolupament Rural (PDR) 2014-2020, que agilite al màxim la resolució i el pagament de milers d’expedients de joves agricultors, plans de millora, explotacions prioritàries i subvencions de la Política Agrícola Comuna (PAC). L’organització va advertir de la necessitat de prendre mesures perquè aquests tràmits arrosseguen un retard de diversos mesos i fins i tot en alguns casos de fins a un any.

Al final de la reunió, el secretari autonòmic d’Agricultura, Roger Llanes, va reconéixer el problema plantejat per AVA-ASAJA i va anunciar la immediata contractació de nous treballadors per a atendre aquestes deficiències.

Així mateix, AVA-ASAJA va exigir a la conselleria que recupere en el PDR autonòmic línies actualment caducades com ara les ajudes a cultius vulnerables per zones amb nitrats (denominada anteriorment producció integrada de cítrics i vinya), les ajudes a les races en perill d’extinció i a zones amb limitacions naturals diferents a les de muntanya.

Quant a noves línies, l’organització agrària va demanar l’obertura d’ajudes per a la ramaderia ecològica, races autòctones i apicultura, tal com sí que concedeixen altres comunitats autònomes. Llanes va expressar el seu compromís de secundar tant la ramaderia ecològica com l’apicultura al més prompte possible.

AVA-ASAJA agraeix la convocatòria en 2021 de les ajudes a l’agricultura ecològica, tant en manteniment com en conversió, i recorda als productors interessats a accedir a les mateixes que han d’estar donats d’alta en el Comité d’Agricultura Ecològica (CAU-CV) abans del 31 de desembre de 2020. D’altra banda, l’associació valora en termes positius la pròrroga de l’ajuda agroambiental del cultiu de l’arròs i de les ajudes a les zones de muntanya.

Deixa el teu comentari