AVA-ASAJA exigeix mesures dràstiques davant l’arribada del vector Trioza erytreae del HLB a l’Algarve portugués

L’Associació Valenciana d’Agricultors (AVA-ASAJA) exigeix al Govern espanyol i a la Unió Europea (UE) que valoren i posen en marxa mesures dràstiques per a impedir l’avanç del vector transmissor Trioza erytreae de la malaltia més devastadora de la citricultura mundial.

El president de AVA-ASAJA, Cristóbal Aguado, denúncia que les pèssimes notícies que ens arriben del vector del HLB són una prova més de la poca serietat i rigorositat amb la qual la Comissió Europea juga amb les plagues i malalties agràries. 

Durant els últims anys ha sigut incapaç d’evitar l’entrada i expansió de moltíssimes procedents d’importacions de països tercers, com la Xylella fastidiosa , el Cotonet de Sud-àfrica o l’avispilla de l’ametler, que tots sabem el mal que estan fent al sector. Ara ens enfrontem ni més ni menys que a la pitjor amenaça de la citricultura mundial. 

Cal prendre totes les actuacions que la ciència permeta a fi de detindre l’expansió d’aquesta plaga o, almenys, alentir la velocitat de la seua progressió geogràfica.

Deixa el teu comentari