AVA-ASAJA sol·licita als ajuntaments que aproven mocions per a demanar mesures de suport al camp pels greus danys de les pluges

L’organització agrària reclama al Govern i a la Generalitat reducció de mòduls, exempció de l’IBI Rústic, crèdits bonificats i la reparació d’infraestructures

L’Associació Valenciana d’Agricultors (AVA-ASAJA) ha dirigit un escrit als grups municipals dels ajuntaments valencians per a demandar-los que traslladen als plens dels seus respectius consistoris una sol·licitud destinada a l’aprovació de mocions dirigides, tant al Govern central com a la Generalitat, en les quals es reclame l’engegada de mesures encaminades a alleujar la greu conjuntura que travessa el sector agrari pels greus danys a causa de les últimes pluges.

L’organització agrària que lidera Cristóbal Aguado també ha remès, tant al ministre d’Agricultura, Luis Planas, en representació del govern central, com al president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, i a la consellera d’Agricultura, Elena Cebrián, una sol·licitud formal en la qual reclama la seua màxima implicació, dins de les seues respectives competències, a l’hora d’adoptar aquestes propostes.

Concretament, AVA-ASAJA demana l’aplicació del mòdul zero en la declaració de l’IRPF corresponent a 2018 per a tots aquells agricultors i ramaders que s’han vist afectats per les persistents precipitacions. També reclama la devolució, o exempció si escau, de l’Impost de Béns Immobles (IBI) Rústic per a tots aquells termes municipals que hagen sigut víctimes d’aqueixa mateixa conjuntura adversa, al mateix temps que sol·licita l’engegada de crèdits bonificats i les denominades ajudes de mínimis.

Les reivindicacions inclouen així mateix l’establiment d’un pla especial per a la reparació de les infraestructures agràries danyades –tals com a camins rurals, canalitzacions, hivernacles, marges, etc.– i un pla de reestructuració per a aquelles parcel·les inundades que presenten afecció de l’arbrat per asfíxia radicular.

Finalment, i per a contribuir a millorar les perspectives comercials de la campanya citrícola, AVA-ASAJA reitera la petició que ja va plantejar recentment per a retirar 200.000 tones de cítrics de calibres xicotets amb destinació a indústria de suc, alimentació animal o, en funció de la seua qualitat, a col·legis i centres benèfics.

“L’agricultura valenciana va a patir unes pèrdues de 70 milions d’euros com a mínim a causa de l’últim temporal de pluges, que se sumisca als anteriors episodis de pedra, vent i pluges esdevinguts durant l’estiu i la tardor. L’impacte d’aquests danys és veritablement aclaparant, fins a tal punt que compromet el futur de milers de famílies d’agricultors valencians. Per açò necessitem que els ajuntaments, d’una banda, i les administracions autonòmica i nacional, per un altre, s’impliquen a fons en la defensa i el suport del sector agrari valencià en uns moments especialment difícils”, assenyala el president de AVA-ASAJA, Cristóbal Aguado.

Deixa el teu comentari