AVA-ASAJA valora la rectificació de Consum de pujar l’IVA al suc de taronja davant les crítiques del sector

L’associació sol·licita al ministre Alberto Garzón que confirme com més prompte millor de manera oficial l’exclusió dels sucs sense sucres afegits del nou impost

L’Associació Valenciana d’Agricultors (AVA-ASAJA) valora de manera positiva el compromís que el ministre de Consum, Alberto Garzón, ha transmés a la Regió de Múrcia d’excloure el suc de taronja, així com la resta de sucs i nèctars de fruites sense sucres afegits, de la imminent pujada de l’IVA, del 10 al 21%, a les begudes ensucrades i edulcorades.

El conseller d’Agricultura de Múrcia, Antonio Luengo, va comunicar ahir a les associacions vinculades al sector dels sucs i nèctars el compromís obtingut del ministre Garzón, el qual suposa, segons el parer de AVA-ASAJA, “una rectificació justa davant les crítiques del camp que evita tant un colp a la imatge saludable d’aquesta icona de la dieta mediterrània com un impacte econòmic al conjunt del sector citrícola”.

L’associació, que consideraria aquesta pujada de l’IVA al suc de taronja un “autèntic despropòsit”, sol·licita al ministre de Consum que confirme com més prompte millor i de manera oficial l’exclusió dels sucs i nèctars sense sucres afegits de l’aplicació del màxim impost de l’IVA.

El president de AVA-ASAJA, Cristóbal Aguado, conclou que “l’afany recaptatori del Govern central està resultant desmesurat i no ha de caure en la incoherència de gravar amb més imposats productes com el suc de taronja la ingesta de la qual és recomanada per les seues excepcionals qualitats. Encara que aquest pas arrere és una bona notícia, tenim molts altres exemples d’impostos, sancions i criminalitzacions que les administracions estan exercint sobre l’activitat empresarial i agrària. La nostra classe política ha de deixar de posar traves i posar més l’accent en la recuperació econòmica, sobretot amb la crisi sanitària que travessem, i això passa necessàriament per aplicar més estímuls i incentius”.

Deixa el teu comentari