Avancem caminant comença a agafar forma a Sueca

La capital riberenca presenta la imatge que identificarà la Xarxa de Camins Escolars de la ciutat

img_8585Sueca, 23/11/2016.El projecte dels camins escolars comença a caminar a Sueca. La ciutat ha conegut esta setmana la imatge que guiarà a tots els escolars a través dels diferents itineraris que es traçaran pròximament per promoure la mobilitat segura, saludable i sostenible, fomentant els trajectes a peu entre casa i l’escola. El treball guanyador ha estat obra d’Aitana Carrasquer Chilet, alumna de 6é de Primària del Col·legi La Encarnación.

L’obra premiada, que servirà per identificar la Xarxa de Camins Escolars de Sueca, ha estat elegida entre el total dels 40 treballs presentats al concurs de dibuix que s’ha organitzat amb l’objectiu que els joves escolars siguen també partícips del projecte, des del seu engendrament, participant en este cas en la creació de la imatge representativa de la Xarxa.

El certamen, obert a alumnes d’infantil i primària dels huit col·legis participants, constava de dos fases: els centres participants havien de fer una primera preselecció de cinc treballs entre tots els dibuixos presentats pels seus alumnes i els treballs seleccionats passaven a ser valorats pel jurat.

Els treballs finalistes han estat els presentats per Yeray Pinel Monterde, de 6é de primària del CEIP Cervantes i Julia Penyalva Galiana, de 6é de primària del Col·legi Ntra. Sra. De Fàtima.

El jurat va estar composat per representants del consistori, de l’Agència Energètica de la Ribera (AER), de l’Escola d’Art Municipal Escultor Beltrán i també per representants del professorat i l’alumnat del Batxillerat artístic de l’IES Joan Fuster de Sueca. Segons han assenyalat els membres del jurat, l’objectiu era donar amb una imatge senzilla, amb impacte visual i amb  motius representatius de les rutes i l’escola.

L’alcaldessa, Raquel Tamarit i els regidors d’algunes de les àrees implicades en el projecte, que s’ha desenvolupat de manera transversal des del consistori, unint esforços i buscant la implicació de la resta d’agents, van lliurar un obsequi a la guanyadora del certamen. El major premi, però, serà la satisfacció de vore el seu dibuix per tot arreu de la ciutat, ja que el disseny es plasmarà sobre les rajoletes que s’instal·laran al llarg dels itineraris.  El pròxim pas serà començar a assenyalar els itineraris amb diferents colors per tal que tots els joves puguen diferenciar la seua ruta.

El projecte Avancem Caminant és una iniciativa promoguda per l’Ajuntament de Sueca i coordinada per l’Agència Energètica de la Ribera. Tots els col·legis de Sueca, amb més de 1700 alumnes implicats d’infantil i primària, s’han sumat a la iniciativa del consistori, a excepció del Col·legi l’Encarnació que ja participa com a pilot al projecte Let’s move, una iniciativa del programa europeu Erasmus + coordinada també per l’Agència Energètica de la Ribera i promoguda amb el mateix fi.

Deixa el teu comentari