Beethoven visita Aldaia en el 250 aniversari del seu naixement

Aldaia celebra l’aniversari d’un dels millors compositors de la història en un format cultural, adaptat a la situació sanitària, per als i les joves de tots els centres educatius de la localitatldaia, 6 de novembre de 2020 En una iniciativa de la Regidoria de Cultura, el compositor Ludwig Van Beethoven visitarà els col·legis d’Aldaia amb motiu de la celebració del 250 aniversari del seu naixement.

L’especial visita es realitzarà en format audiovisual, a través d’una entrevista, al més pur estil ‘batega night’, saltada amb diverses actuacions. L’enregistrament, realitzada en el TAMA, serà entregada a cada aula de música de cada centre educatiu de la localitat. D’aquesta manera, els joves aldaieros i aldaieras, podran conéixer l’obra del músic, nascut a Bonn en 1770, així com alguns de les seues dades biogràfiques més curioses i significatius en un format atractiu i educatiu.

L’Ajuntament d’Aldaia, a través de la seua marca Cultura Viva, proposa amb ‘Descobrint a Beethoven’ un vehicle modern, lúdic i didàctic al temps, amb el qual els i les escolars descobriran a una de les figures claus del patrimoni cultural universal. A través d’aquesta teatralització musical es podrà aprofundir en la vida d’un geni creatiu l’obra del qual és un llegat incunable de la societat, i un pilar fonamental de la cultura europea.

Les mesures sanitàries actuals per causa de la pandèmia de la Covid-19 han impulsat aquest format didàctic, una càpsula cultural audiovisual gravada en el TAMA d’Aldaia que, a través del cant, la música i l’actuació, vol commemorar l’Any Beethoven impulsant i posant en valor la divulgació de la vida i obra del músic com a element formatiu i humanístic de primer ordre.

El compositor Hugo Chinesta i l’escriptor Manuel Andrés Zarapico són els creadors de la idea, que compta amb la participació del tenor Pasqual Andreu, la soprano Saray García i el pianista Christian Antonio Esteve Zinnser.

Deixa el teu comentari