Benetússer participa en la concentració per a reclamar un finançament més just per a la Comunitat Valenciana

Veïns i treballadors municipals es van concentrar aquest matí a les portes del consistori per a llegir un comunicat.

L’Ajuntament de Benetússer s’ha unit a la protesta que reclama una reforma en el sistema de finançament autonòmic perquè l’aportació a la Comunitat Valenciana siga més just. Veïns i treballadors municipals s’han concentrat en les portes del consistori per a commemorar el primer aniversari de la gran mobilització a València.

En l’acte, els portaveus municipals van llegir un comunicat en el qual es demanava “la mateixa unitat que va haver-hi l’any 1982 per a l’aprovació de l’Estatut d’Autonomia per a poder fer-nos escoltar amb una sola veu i aconseguir un futur sense més hipoteca que la nostra capacitat per a generar riquesa, benestar i progrés”.

El manifest llegit aquest matí demanava una reforma immediata del sistema de finançament que establisca un nou model amb recursos suficients i repartits equitativament entre totes les autonomies, un repartiment de les inversions i una execució que acabe amb el dèficit inversor a la Comunitat Valenciana, el reconeixement dels dèficits de finançament acumulats directament pel mal funcionament del sistema de finançament i l’establiment de mecanismes de compensació.

“No som ni més ni menys que la resta dels espanyols. Que els valencians aquest mateix any anem a rebre 237 euros menys que la mitjana de ciutadans de l’Estat, o 839 menys que l’autonomia millor finançada és un greuge contra la nostra Comunitat que hem de reclamar que es compense al més prompte possible”, comentava després de l’acte l’alcaldessa de Benetússer Eva Sanz.

Deixa el teu comentari