Benifaió va celebrar amb una alta participació la festa de Sant

Els veïns de Benifaió van gaudir el passat cap de setmana de la tradicional festa religiosa en honor al patró dels animals, Sant Antoni, organitzada pels seus Festers i Festeres 2019.

La plaça que porta el nom del sant va ser el punt de trobada on el divendres i el diumenge es van dur a terme diversos actes en els quals va destacar l’alta participació dels veïns.

El divendres 18 la programació es va iniciar amb una ‘xocolatà’, tallers infantils i la ‘cremà de la foguera’. Centenars de xiquets i adults es van acostar per a degustar un xocolate calent.

Durant la jornada del dissabte dia 19 els veïns es van anar acostant a les instal·lacions del CEM per a entregar els tradicionals pans que serien beneïts en el diumenge festiu.

El diumenge 20 la inestabilitat del temps no va impedir una alta assistència de veïns en els actes programats. La jornada religiosa en honor a Sant Antoni es va iniciar en aquest dia amb la benedicció de calderes al pati del Col·legi Crist Rey, lloc on la Falla La Verge va col·laborar cuinant el conegut plat d’aquesta jornada festiva. Seguidament en processó la comitiva, encapçalada pel grup “Benifaió en dansa” es va acostar a la benedicció de pans i posteriorment es va realitzar la missa en honor a Sant Antoni.

Després de la missa multitud de veïns es van concentrar en els voltants de la Plaça de Sant Antoni per a participar en la benedicció dels animals.

La benedicció de les nombroses cavalleries, tant de Benifaió com arribades des de diversos municipis veïns, va posar el punt i final a la programació d’enguany.

Deixa el teu comentari