Benimodo recopila la seua història local en dos volums de més de 800 pàgines

benimodo-recopila-su-historia-local-en-dos-volumenes-de-mas-de-800-paginas-cast-valBenimodo, 2 de desembre de 2016.La Casa de la Cultura de Benimodo acull demà dissabte 3 de desembre a partir de les 19 hores la presentació d’una joia local. El cronista local, Rafael López Andrada, ha treballat durant més de set anys en la recopilació de la història del municipi, des dels primers vestigis històrics que es remunten a l’Època de Bronze fins a l’actualitat.

En total, demà veuran la llum dos volums de més de vuit-centes pàgines que, a més, recopilen més de mig miler de fotografies que ajuden a entendre la història local. Els volums han estat editats per l’Ajuntament de Benimodo i el seu alcalde, Paco Teruel, intervindrà en la presentació de demà, així com el prologuista de l’obra, Aureliano Lairón.

En el primer volum, titulat “De la Prehistòria als acaballes del segle XIX”, es realitza un repàs de les primeres referències que existeixen sobre Benimodo, per a passar després per l’època romana, la musulmana, la conquesta cristiana i els regnats posteriors. És en el segon volum (que porta per nom “El convuls segle XX i el començament del XXI) en el qual es repassa la II República, la guerra, el franquisme i la nova democràcia, amb referències que arriben a després de l’estiu de 2016.

El conjunt de la recerca es titula “Història de Benimodo. Memòries d’un poble” i abraça tots els aspectes de la vida local, des de l’economia a la cultura, passant pels costums i tradicions, la demografia, la trama urbanística o l’arquitectura i la religiositat popular. Rafael López ha estat més de set anys configurant els llibres, rastrejant en arxius valencians, hemeroteques i a través d’entrevistes que li han oferit les visions personals. López compta amb un bon nombre d’estudis locals i participa amb assiduïtat en conferències de caràcter comarcal.

Deixa el teu comentari