Un betlem vivent per combatre l’estigma sobre la salut mental

Sueca, 22/12/2017.Per tercer any consecutiu, la Fundació Santos Andrés, Santiago y Miguel (SASM) ha muntat el seu betlem vivent. La iniciativa, que enguany s’ha ampliat a dos jornades, compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sueca des del programa que coordina per a la Reducció de l’Estigma en Salut Mental.

En la representació que va tindre lloc en el casal de la Falla Verge de Sales, dimarts i dimecres passat, han participat tant usuaris, com monitors i treballadors. A més, en esta ocasió, també han comptat amb la participació d’un grup d’alumnes del col·legi Nostra Senyora de Fàtima, implicats directament en el programa municipal, que han acudit per cantar nadales al naixement i als Reis d’Orient.

Segons expliquen des de la Fundació SASM l’objectiu principal d’esta activitat és sensibilitzar a la població, sobretot als més menuts, per tal d’eliminar els prejudicis entorn la salut mental. En este sentit, més de 350 escolars de Sueca han passat pel cau faller per visitar el particular betlem de la Fundació que, entre d’altres novetats, ha ampliat i ha millorat el seu decorat en esta edició amb la incorporació d’un castell ubicat a l’entrada del muntatge.

Programa municipal per a la reducció de l’estigma

La iniciativa s’emmarca en el projecte de Reducció de l’Estigma en Salut Mental, impulsat pel consistori suecà. Este projecte està, alhora, integrat en l’estratègia de promoció de la salut i prevenció en el Sistema Nacional de Salut (SNS) a la qual està adherit l’Ajuntament.

Els objectius principals són la prevenció de la malaltia mental entre els menors de 16 anys; la promoció d’una bona salut psicològica social i emocional; i l’eradicació de l’estigma associat a les persones amb trastorn mental.

Segons ha explicat el regidor de Sanitat i titular de la Unitat de Prevenció Comunitària (UPC), Salvador Campillo, l’Ajuntament ha creat grups de treball amb objectius específics per a la promoció de la salut. En el grup sectorial de Salut Mental s’ha proposat treballar, precisament, la reducció de l’estigma amb la col·laboració de l’Hospital de la Ribera, la Fundació SASM i l’Associació de Familiars de Malalts Mentals de la Ribera Baixa (AFEMRB). El públic objectiu del programa se centra, sobretot, en l’àmbit escolar, no obstant, també s’estén al treball comunitari i sanitari, amb la perspectiva d’arribar a la població general.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.