La Biennal de Mislata Miquel Navarro ja compta amb premiats per a la seua edició d’art públic 2018

Els artistes María Vidagañ, ESCIF, Ismael Teira, Miguel Hac, Beatriz Milió i Gloria García, Ofelia Card, Lluc Mayol, Anaïs Florin, Daniel Garrido i María Tena han resultat premiats amb 1.500 euros per a dur a terme el seu projecte artístic, que conformarà un itinerari a partir del pròxim mes de desembre per enclavaments històrics de Mislata.

El jurat va deliberar i l’edició d’art públic de la Biennal de Mislata ja té guanyadors i guanyadores. Entre les 86 propostes rebudes, el jurat ha destacat les de deu artistes, combinant “la presència d’artistes amb mitjana i llarga carrera, donant l’oportunitat tant a artistes molt presents en el panorama artístic com a artistes emergents”, segons explica la comissària de l’edició i portaveu del jurat, Alba Braça. Per a la regidora de Cultura, Pepi Luján, “el jurat ha fet un ardu treball i el resultat serà un recorregut molt interessant que unirà punts emblemàtics de Mislata i interacuará amb els qui passegen pels nostres carrers, fent accessible l’art a tot el públic”.

Entre les obres guanyadores, diverses d’elles intervenen en espais fent ús de materials que es poden trobar en el propi paisatge urbà, reutilitzant elements o canviant-los d’ubicació. És el cas de les obres “Mozart, Bach, i les flors del mal”, de María Vidagañ; “Terreny infinit”, la proposta d’Ismael Teira; o “Espais del no-fer”, l’obra de Daniel Garrido.
Conforme sol·licitaven les bases, altres obres se centren en la pròpia història de la ciutat i el seu patrimoni. Així, les obres “Paellero”, de Lluc Mayol; “Migrar el niu. Perfil d’acolliment”, de Ofelia Card; o “Ací vivia jo”, de Miguel Hac, dialoguen amb el creixement social o urbanístic de la ciutat, sense desenganxar-se de la seua tradició. En el cas d’aquests dos últims, a més, es tracta d’artistes locals.

Entre els artistes premiats també hi ha algun de reconeixement internacional, com ESCIF, artista urbà amb extensa trajectòria en la majoria de ciutats europees, i que explica ja amb mitgeres molt visitades a Roma, Barcelona, Madrid, i recentment va intervenir en la façana posterior del IVAM amb una pintura de 2.000 metres quadrats. Amb la seua obra per a Mislata, “Fragments robats”, traslladarà als murs algunes expressions captades de converses alienes.

Altres obres, com “Una marrada”, de Anaïs Florin; “Breu trobada”, de María Tena; o “La llum és un privilegi” de Beatriz Milió, interaccionen amb el teixit social des de diversos punts de vista, i plantejaran preguntes als transeünts per a conèixer millor la idiosincràsia de Mislata.

La comissària de la Biennal de Mislata, Alba Braça, valora que “la present edició torna a tenir com a objecte i subjecte a Mislata. A partir del local s’abordaran temes globals convidant així a la ciutadania a repensar el territori i a participar d’altres formes de relacionar-se on tenen cabuda situacions extraordinàries i màgiques”.
Els artistes expliquen ara amb un mes per a la producció de la seua obra i traure-la al carrer, un itinerari que recorrerà el casc històric del municipi des de l’1 de desembre fins a mitjan gener. Aquest recorregut estarà complementat amb multitud d’activitats, així com una exposició d’obra de Miquel Navarro en el Centre Cultural.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.