BIOPARC València destaca la importància dels voltors per a la nostra salut en el seu moment Internacional

Els voltors exerceixen un paper fonamental en el manteniment dels ecosistemes com a barrera natural enfront de moltes malalties

Tots els anys el primer dissabte del mes de setembre se celebra el Dia Internacional del Voltor amb l’objectiu de cridar l’atenció sobre la necessitat de la seua conservació. Malgrat la “mala fama”, aquests vertaders gegants de l’aire són imprescindibles en el manteniment dels ecosistemes, ja que són capaços de descompondre alguns bacteris. Moltes veus posen en evidència la nostra fragilitat enfront de determinades malalties i s’ha demostrat com la salut de la naturalesa és determinant en la nostra pròpia salut. 

Els voltors són un dels grups d’espècies més amenaçats del planeta. 7 de les 11 espècies africanes de voltors estan en perill d’extinció segons la UICN (Unió Internacional per a la Conservació de la Naturalesa) i 5 d’elles podem veure-les en BIOPARC València en l’exhibició educativa “El cicle de la vida”. En ella podem entendre la seua posició de “eliminador de residus” en menjar les restes d’animals morts, impedint així la propagació de malalties. 

En BIOPARC València trobem les següents espècies de voltors, les 3 primeres en perill crític d’extinció: dorsiblanco (Gyps africanus), encaputxat (Necrosyrtes monachus), cap blanc (Trigonoceps occipital), lleonat (Gyps fulvus) i palmero (Angolensis Gypohierax).

El 80% dels voltors lleonats i negres d’Europa viuen a Espanya i la seua principals amenaces són les col·lisions amb torres elèctriques o amb els aerogeneradors dels parcs eòlics, la desaparició d’aliment en el camp pel declivi de vida silvestre, l’enverinament d’animals morts i la pitjor de totes, el diclofenaco, un fàrmac antinflamatorio.  

BIOPARC València s’uneix a la celebració internacional d’aquest dia per a posar en valor i acostar a la societat aquests meravellosos animals tan injustament tractats. L’equip del parc es compromet cada dia amb el seu benestar realitzant enriquiments ambientals que els permeten relacionar-se, desenvolupar els seus instints de cerca d’aliment i interactuar amb altres espècies. 

Deixa el teu comentari