BIOPARC València llança una oferta escolar per al curs 2020/21

L’objectiu és que l’alumnat s’implique en la conservació del planeta

Davant del nou context social i educatiu provocat per la pandèmia, BIOPARC ha preparat amb el seu equip de biòlegs i educadors una oferta escolar per a aquest curs 2020/21 que s’adapte a la realitat de cada centre. L’objectiu fonamental és que tot l’alumnat continue trobant en aquest parc d’animals una gran aula de naturalesa on reforçar els continguts educatius dels seus estudis i els anime a endinsar-se en la conservació del planeta.

Per això s’ofereixen tres opcions didàctiques. La primera és ‘Aprén amb Bioparc’. Es tracta d’una reconeguda proposta amb la que han crescut milers de xiquetes i xiquets durant aquests anys. Integra visites guiades, tallers temàtics i activitats de dia complet adaptades a cada etapa educativa. La iniciativa va dirigida als dos cicles d’Educació Infantil, així com Educació Primària amb els seus tres cicles i Educació Secundària, des de primer d’ESO fins a segon de Batxillerat.

Ací s’inclou el ja clàssic ‘Viatge als aiguamolls’ que continua sent de les activitats més demandades en el recorregut per BIOPARC València i el Parc Natural de l’Albufera. De la mateixa manera, es manté l’Aventura Infantil per als més xicotets o la divertida activitat denominada ‘Tambors’.

La segona opció és ‘BIOPARC en el teu col·le’. Es tracta d’una activitat especialment pensada per als qui decidisquen no acudir al parc. L’equip d’educadors es desplaçarà i realitzarà en el centre un divertit i pràctic taller utilitzant impactants mostres biològiques i fomentant el treball en equip. Aquesta proposta va destinada tant al 1r i 2n cicle d’Educació Infantil, com a 1r, 2n i 3er cicle d’Educació Primària. A més, els alumnes que fagen l’activitat, guanyaran una entrada infantil gratuïta.

La tercera i última opció s’anomena ‘Desafiaments BIOPARC’, una activitat ideada perquè el contingut formatiu puga arribar a tots els centres que ho desitgen. Un paquet d’experiències educatives dissenyades perquè els docents puguen realitzar diverses sessions de divertides activitats amb l’alumnat sense eixir del centre. Aquesta activitat està dirigida especialment per a tots els cicles d’Educació Infantil i Primària.

Fruit de la col·laboració del Departament d’Educació amb la Fundació BIOPARC s’ha posat en marxa una iniciativa nova, ‘MOU-TE PEL PLANETA’, que pretén implicar al professorat i l’alumnat de Secundària i Batxillerat. Es tracta de fer un treball col·laboratiu per a proposar accions encaminades a preservar la naturalesa.

A causa de la situació actual i per a garantir la seguretat de tots, les ‘Trobades amb el Professorat’ s’efectuaran en modalitat ONLINE on podran conéixer la nova Oferta escolar de BIOPARC. Durant el mes d’octubre, com a commemoració del Dia del Docent, s’ha realitzat una campanya especialment dirigida a aquest col·lectiu. La resposta ha sigut un èxit i BIOPARC ha entregat de manera gratuïta milers d’exemplars del Carnet Anual Docent als mestres i professors participants.

BIOPARC València continua apostant per l’educació amb experiències lúdiques que ajuden a comprendre als més joves la necessitat de conservar el medi ambient i que els motive a convertir-se en ambaixadors de comportaments respectuosos amb el planeta en el seu entorn familiar i social.

Deixa el teu comentari