Bonig demana l’exempció de l’IBI rústic als agricultors del caqui afectats per les últimes gelades

  • Anuncia la presentación de mociones en los ayuntamientos de los municipios afectados
  • La presidenta del PPCV visita cultivos afectados en Massalavés acompañado del presidente de AVA Cristóbal Aguado
  • Solicitará a la Generalitat la activación de líneas de ayuda como la habilitación de préstamos bonificados en las zonas afectadas
  • Pide a la Conselleria que “no se quede de brazos cruzados” y actúe con urgencia

05. desembre. 2017.- El PP va a presentar mocions en tots els ajuntaments de la zona afectats per les gelades en el cultiu del caqui per a l’exempció de l’IBI rústic als afectats. Així ho ha anunciat la presidenta del PPCV qui aquesta vesprada, acompanyada del president de AVA Cristóbal Aguado, ha visitat cultius afectats a Massalavés.

Isabel Bonig també ha anunciat la presentació d’una bateria de mesures en Els Corts perquè la Generalitat active línies d’ajuda en les zones afectades, entre elles la possibilitat de préstecs bonificats per a pal·liar els danys ocasionats per les baixes temperatures. Per a açò hauran d’establir els convenis pertinents amb les entitats financeres corresponents.

A més, Bonig ha sol·licitat la rebaixa del mòdul que afecta al cultiu del caqui en la declaració de la renda que el pròxim mes de maig, en la pròxima campanya de l’IRPF, realitzen els agricultors afectats.

Les intenses gelades dels últims dies han causat danys de consideració en el cultiu del caqui de les zones productores de la comarca de la Ribera amb unes pèrdues entorn dels deu milions d’euros, segons estimacions de AVA.

Bonig ha constatat en la seua visita, a la qual també ha assistit la portaveu del PP en la Diputació Carmen Contelles i l’alcalde de Massalavés Gregorio Andreu, que encara està pendent de recol·lecció al voltant del 20% del caqui. “Els danys no solament perjudiquen als agricultors sinó que el teixit productiu d’aquest sector es va a veure afectat ja que no es contracten recol·lectors i, per part dels magatzems, també es deixa de contractar gent per a la manipulació del producte”.

“La Conselleria no es pot quedar de braços creuats davant una situació preocupant en el sector. Ha d’actuar amb celeritat per a adoptar iniciatives de suport a uns agricultors que necessiten de mesures concretes per a tirar endavant”, ha conclòs.

Deixa el teu comentari