Bonig denuncia la “absoluta desprotecció” del personal sanitari d’Atenció Primària

· “Quan Puig diu que no retalla falta a la veritat. De 2015 a 2019 el Botànic ha retallat 11.145 sanitaris, diguen el que diguen”

· En la seua visita a Vila-real, Bonig lamenta que la província de Castelló tinga tres dels cinc hospitals amb més llesta d’espera de les tres províncies

La presidenta del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, Isabel Bonig, ha denunciat hui la “absoluta desprotecció” del personal d’Atenció Primària per part del Govern valencià.

Bonig ha visitat Vila-real, on ha visitat el centre de salut Verge de Gràcia, “que era centre d’especialitats i d’atenció primària i donava una atenció de qualitat i pública a una població de quasi 3.000 persones majors que des de 2016 no tenen”. Al costat de la presidenta del PPCV han estat el portaveu del PP de Vila-real, Héctor Folgado, i el president del PP de la província de Castelló, Miguel Barrachina.

“El que passa a Vila-real no és un cas aïllat, és el que està passant en tota la Comunitat Valenciana. El personal d’Atenció Primària està desbordat i és un autèntic desastre”, ha manifestat. Bonig ha recordat que des del PPCV se li va indicar al President “la necessitat aprofitar l’estiu i el període de desescalada per a preparar l’Atenció Primària amb més controls i amb mitjans. Li advertim de la necessitat de contractar personal administratiu que fera organització d’agendes i alliberara al personal sanitari d’aqueixa tasca burocràtica”, ha indicat.

La presidenta del PPCV ha assenyalat que és “impossible” que els professionals d’Atenció Primària “puguen complir amb els contingents que tenen i és impossible fer una atenció sanitària de qualitat com mereixen els ciutadans per via telefònica o telemàtica”.

La dirigent popular ha afirmat que la situació sanitària “està sent un desastre” i ha indicat que quan Puig diu que no retalla “falta a la veritat”. “De 2015 a 2019 el Botànic ha retallat 11.145 integrants del personal sanitari, diguen el que diguen”, ha afirmat.

Bonig ha recriminat que la Conselleria de Sanitat “no està fent PCR al personal sanitari i a més està disparant les llistes d’espera”. Sobre aquest tema, ha indicat que la província de Castelló té tres dels cinc hospitals amb més llesta d’espera de les tres províncies “malgrat ser la província amb menys població”. “L’Hospital Provincial de Castelló era una referència amb el PP i ara és un desastre amb el PSPV i Compromís”, ha indicat, al mateix temps que ha estés els problemes a l’Hospital General de Castelló i l’Hospital de Vinaròs “i a punt de col·lapsar també l’Hospital de Vila-real”.

Augment de dades UCI

Bonig ha mostrat la seua preocupació per l’evolució de les dades Covid en la Comunitat Valenciana i ha assenyalat que en la primera quinzena d’octubre els ingressos en UCI a penes van pujar un 22%, mentre que la segona quinzena l’increment de pacients en UCI és d’un 110%. “Els hospitals comencen a estar saturats”, ha afegit. La presidenta del PPCV ha convidat a Puig “al fet que trepitge el carrer i visite els centres de salut. Que parle amb la gent per a conéixer les necessitats i la seua angoixa”.

Per part seua, el portaveu popular a Vila-real, Héctor Folgado, ha demanat “dotar d’un centre de salut en la zona centre. El primer que van fer Puig i Oltra en arribar va ser tancar l’ambulatori de Torrehermosa, saturant la resta d’ambulatoris. Des de llavors venim reclamant que es recupere un centre sanitari integrat que permeta mantindre les especialitats del Verge de Gràcia i recuperar l’atenció primària en proximitat. Volem un servei sanitari de qualitat. Volem que s’òbriga i s’acabe el càstig al qual els socialistes sotmeten al poble de Vila-real”.

Finalment, el president provincial, Miguel Barrachina, ha denunciat “l’abandó sanitari al qual estan sotmetent als ciutadans. S’ha passat d’una època en què es construïen centres sanitaris al dels tancaments en centres de primària. Si a més hi ha 11.000 metges menys això repercuteix en una atenció pitjor, amb una angoixa sanitària que se suma a l’angoixa per la situació econòmica”.

Deixa el teu comentari