Burjassot commemora el Dia Internacional de la Dona amb una setmana repleta d’activitats obertes a la ciutadania

Del 4 al 10 de març, Burjassot viurà dies de reivindicació, de col·lectivitat, de defensa de la igualtat i d’activitat, de molta activitat. De la mà de la Regidoria de Polítiques d’Igualtat, dirigida per Lluna Àrias, a través de Espai Dóna, el servei integral d’atenció a la dona de l’Ajuntament de Burjassot, el municipi commemorarà el Dia Internacional de la Dona amb una gran programació.

Les activitats començaran el dilluns 4 de març a les 20 hores en el Saló de Plens de l’Ajuntament on tindrà lloc el lliurament del guardó “Dons amb iniciativa”, reconeixement realitzat per la Regidoria de Promoció Econòmica, dirigida per Roc Senent, a través de CEMEF. Un dia més tard, el dimarts 5 de març, el punt de trobada serà la Casa de Cultura a les 19 hores, on tindrà lloc la taula redona “Dones en treballs masculinizados”.

Continuant amb les activitats de la setmana, el dimecres 6 de març a les 19 hores i en l’antic Mercat Municipal es desenvoluparà el Taller d’estampació de samarretes “Construïm un món igualitari”. Les inscripcions per a participar en el mateix poden realitzar-se fins al 26 de febrer en Espai Dóna i poden participar totes les persones que així ho desitgen portant una samarreta a aquest.

El dijous 7 de març el protagonisme és per al teatre. El Tívoli obrirà les seues portes a les 19 hores a la posada en escena de “La Roda. Una obra diferent on la dona és la protagonista”, que arriba de mans del Grup Teatral Paraules i Dons de Burjassot. Abans de la representació tindrà lloc la lectura del manifest reivindicatiu amb motiu del Dia Internacional de la Dona.

El 8 de març, Dia Internacional de la Dona, es viurà de manera intensa des d’al matí a Burjassot. A partir de les 11.30 hores la Plaça de l’Ajuntament acollirà la trobada de la ciutadania amb activitats, música i lectura també del manifest reivindicatiu per la commemoració del dia. A més, es donarà suport a la vaga feminista. Ja a la vesprada, a les 17 hores, serà l’eixida a la manifestació pel Dia Intencional de la Dona que tindrà lloc a València. La reserva de plaça per a acudir en els autobusos que habilitarà Espai Dóna pot realitzar-se fins al 6 de març. El grup anirà acompanyat per la batucada Green Gos i pel grup de batucado de dones del curs de Espai Dóna.

El cap de setmana d’activitat començarà el dissabte 9 de març a les 11 hores en el Centre Social Ausiàs March, en la Plaça de l’actor Antonio Valero, on es crearà un mural col·lectiu. Per a finalitzar les activitats, el diumenge 10 de març, a partir de les 10 hores, s’iniciarà un passeig amb visió de gènere per l’horta de Burjassot. En aquest cas, les inscripcions també cal realitzar-les abans del 6 de març. Aquesta activitat compta amb la col·laboració de l’Oficina de Sostenibilitat Local.

Deixa el teu comentari