Burjassot: L’Ajuntament de València estudia ampliar la declaració d’emergència per a intervenir en tot el mur de la façana de les Sitges

Els Ajuntaments de València i Burjassot han aprofitat l’última reunió de coordinació, per a alinear-se, amb el suport de la Conselleria de Cultura, per a avançar en la rehabilitació de les Sitges. La decisió principal d’aquesta nova trobada és oferir una solució més estructural i completa als danys patits pel mur perimetral de les Sitges, esfondrat després de l’episodi de fortes pluges, el passat 18 de setembre. Per açò, les obres que es contemplen no solament afecten a la part danyada sinó a tot el mur de la façana.

En la reunió han estat presentes la Directora General de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga; l’Alcalde de Burjassot, Rafa García; la Regidora de Cultura de l’Ajuntament de València, Glòria Tello Company; la Regidora de Burjassot, Maria Viu, l’arquitecte contractat i personal tècnic responsable de les obres de restauració. Entre les conclusions principals està l’estudi, per part de l’Ajuntament de València, sobre la viabilitat d’ampliar la declaració d’emergència i així estendre la intervenció dels 31 metres de la part del mur que va col·lapsar fins a la totalitat del mur, d’uns 70 metres.

Segons els estudis tècnics realitzats s’ha comprovat que fa 80 anys el nivell del carrer es va rebaixar, sent aquesta una de les causes principals del col·lapse. Per tant, la intervenció que es proposa ara consisteix en la recuperació de l’altura original del mur de manera que es garantisca l’estabilitat del monument. S’estima que aquesta nova intervenció, vinculada a l’ampliació de la declaració d’emergència, tindrà un pressupost de prop de 300.000 euros, que se sumaran als 270.000 euros de la primera intervenció realitzada per l’Ajuntament de València. En aquesta segona fase, l’Ajuntament de Burjassot col·laborarà en les despeses juntament amb la Conselleria.

“Per a nosaltres, per a aquest Ajuntament de Burjassot, el més important és preservar el patrimoni d’aquesta ciutat, i açò és el monument de les Sitges. Volem que estiga en perfectes condicions, i després de tots els estudis tècnics que s’han realitzat, l’única forma de tenir clar que el monument va a estar en perfectes condicions és realitzar una rehabilitació de tot el mur afectat, no solament de la part que ha caigut”, apunta l’Alcalde de Burjassot Rafa García.

La Regidora de l’Ajuntament de València, Glòria Tello, ha posat en valor “el treball en equip i la coordinació, que demostren quin és la nostra forma d’entendre la política respecte a la protecció del patrimoni. Una vegada més els governs progressistes de València i Burjassot, amb la col·laboració de Conselleria, hem demostrat que el patrimoni és la nostra prioritat. En aqueixa línia treballem conjuntament per a oferir la millor solució tècnica per a les Sitges”

També l’Alcalde ha declarat que “la prioritat, doncs, són Les Sitges, si cal ampliar el tractament de rehabilitació a tot el mur, així ha de fer-se. Els estudis que s’han realitzat apunten com a causa del col·lapse al rebaixe del terreny que es va realitzar fa 80 anys en el que és ara el Passeig de Concepción Arenal, dit rebaixe del terreny va ser al llarg de tot el mur, amb la qual cosa, per a evitar en un futur que aqueixa zona es veja compromesa, hem d’actuar en tota la seua longitud. Tots estem d’acord en què és la millor forma de treballar en aquests moments. L’ampliació de l’actuació d’emergència a tota l’extensió d’aqueix mur és la solució per a preservar-ho. Òbviament, l’Ajuntament podrà col·laborar en el cost econòmic que suposa l’ampliació d’aquesta actuació, la suma de la qual és d’altres 300.000 euros, juntament amb la col·laboració també de la Direcció general de Patrimoni”.

“La solució constructiva està en mans ara dels tècnics, els qui vist el motiu del col·lapse, plantejaran la solució que consideren més viable amb el vistiplau de la Direcció general de Patrimoni, però cal recalcar la sintonia entre totes les administracions, València, Burjassot i Direcció general de Patrimoni, per a poder donar una solució al monument de les Sitges i el treball conjunt que s’està portant per a aconseguir aqueix objectiu”, finalitza l’Alcalde de Burjassot.

Deixa el teu comentari