Calefacció ininterrompuda en els col·legis i places suficients en albergs les claus de l’Operació Fred a València

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha donat a conéixer les directrius de l’Operació Fred, que va arrancar el passat 1 de desembre, però que ha cobrat especial protagonisme els últims dies, davant l’onada de temperatures molt baixes que afecten el territori.

L’Ajuntament va posar en marxa l’Operació Fred que se  prolongarà fins el mes de març. Els recursos d’assistència que estan al servici d’este operatiu especial per baixes temperatures inclouen les 41 places disponibles al Centre Municipal d’Emergències Climàtiques, que s’obri en situacions de crisis per tal d’acollir les persones sense llar, situat al carrer Santa Cruz de Tenerife.

Des de  la regidoria d’Educaciós’ha detallat la iniciativa de mantindre la calefacció a les escoles, que es duu a terme en coordinació amb la Secretària Autonòmica d’Educació. 

A més, l’Ajuntament ha posat en ús un nou recurs d’atenció social específicament destinat a atendre les necessitats de les persones sense sostre de la ciutat, en el marc de la pandèmia de covid-19: el nou alberg Ciutat Vella, que va obrir les seues portes el passat 23 de novembre, amb 40 places que, segons les necessitats, es podrien ampliar fins a les 90. Es tracta, en este cas, d’un nou centre d‘allotjament de caràcter sociosanitari per a l’atenció de persones en situació de carrer a la ciutat de València, amb l’objectiu d’atendre i allotjar la població sense sostre en el context de la pandèmia i emergència social i sanitària provocada per la covid-19. 

D’esta manera, el total de places d’allotjament a la ciutat actualment, amb l’Operació Fred activa, arriba a 324: 192 en albergs, 40 en el nou alberg Ciutat Vella, 66 en habitatges i 41 en el Centre d’Emergències Climàtiques. De manera paral·lela, i atés que hi ha algunes persones sense sostre que es mostren poc inclinades a acudir als centres habilitats per a pernoctar i protegir-se del fred, des de la Regidoria de Servicis Socials s’intensifica estos dies la labor del Servici Municipal d’Emergències Socials en contacte continuat amb la Policia Local.

Deixa el teu comentari