Calero assenyala que el Govern d’Espanya “aposta clarament per l’ús racional de l’aigua i de tots els recursos naturals”

El Govern invertirà més de 7.000M€ en els pròxims 6 anys en matèria d’aigua i 1.700M€ del Pla de recuperació es destinaran durant els pròxims 3 anys a la gestió dels recursos hídrics

Gloria Calero ressalta “la importància de la nova presa de Tous” per a “assegurar la disponibilitat de l’aigua i disminuir l’efecte devastador de les crescudes”

La delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, ha subratllat el compromís de l’Executiu en la defensa de l’ús sostenible de l’aigua. La delegada que hui ha presidit el 25 aniversari de la inauguració de la nova presa de Tous ha manifestat que el Govern d’Espanya “aposta clarament per l’ús racional de l’aigua i de tots els nostres recursos naturals. Perquè tenim clar que quan protegim la naturalesa protegim el nostre futur”. En aquesta línia, ha recordat que en els pròxims 6 anys, el Govern d’Espanya invertirà 7.000 milions d’euros en matèria d’aigua i 1.700 milions del Pla de recuperació, transformació i resiliència es destinaran a la gestió de recursos hídrics.

En l’acte en el qual han sigut presents el president de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, Miguel Polo, i el secretari autonòmic d’Agricultura, Roger Llanes, entre altres autoritats, la delegada ha ressaltat “la importància” de la nova presa de Tous, en una conca com la del Xúquer, en la qual “la pressió sobre el recurs hídric i la freqüència dels fenòmens meteorològics extrems com són les sequeres i inundacions, fa necessari comptar amb preses que permeten la regulació i la laminació de les aigües”.

La presa de Tous “assegura la disponibilitat de l’aigua per a garantir la satisfacció de les demandes, disminueix l’efecte devastador de les crescudes” i suposa, segons ha dit Calero, “una de les infraestructures hídriques que majors beneficis directes aporta, donat l’abast de les seues funcions de regulació diària i les seues funcions de laminació”.

Hui es compleixen els 25 anys de la inauguració de la nova presa de Tous que es va construir després de l’ensulsiada de l’anterior embassament. La “*pantanada” va inundar, segons ha recordat la delegada, 300 quilòmetres quadrats de la Ribera. “Una de les una de les conseqüències que va tindre aquell desastre va ser la modificació de tota la normativa relativa al projecte, construcció i explotació de preses a Espanya”, ha indicat. El projecte de la nova presa va ser redactat per la Confederació Hidrogràfica del Xúquer seguint les directrius del Pla General de Defensa contra avingudes del Xúquer.

Deixa el teu comentari