Calero destaca “la normalitat en la primera jornada de repartiment de màscares gràcies a la responsabilitat de la ciutadania i a la gran faena realitzada pels cossos de seguretat i Protecció Civil”

Hui ha començat el repartiment d’1.118.000 màscares entre els treballadors de la C.Valenciana que han acudit als seus treballs en transport públic

Més de 4.500 efectius de la Guàrdia Civil, Policia Nacional, voluntaris de Protecció Civil, Policies Locals i Policia Nacional adscrita a la Comunitat Valenciana han sigut els encarregats de realitzar la distribució

La delegada del Govern subratlla “la col·laboració” entre administracions en la posada en marxa d’aquest dispositiu

La delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, ha destacat “la normalitat en la primera jornada de repartiment de màscares gràcies a la solidaritat de la ciutadania i a la gran faena realitzada per les forces de seguretat”.

Durant la jornada de hui, més de 4.500 efectius de la Policia Nacional, Guàrdia Civil, Policies Locals, Policia Nacional adscrita a la Comunitat Valenciana i voluntaris de Protecció Civil han sigut els encarregats de realitzar la distribució.

La delegada del Govern ha subratllat “la col·laboració duta a terme entre totes les administracions, central, autonòmica i local, que han participat en el desenvolupament d’aquest dispositiu”. Durant aquestes primeres hores de la distribució de màscares en la Comunitat Valenciana “no hi ha hagut aglomeracions, ni falta de material amb el qual atendre aquells treballadors que hui retornaven les seues ocupacions en transport públic”. Això es deu, ha dit la delegada, a la “responsabilitat i conscienciació que posseeix la majoria de la ciutadania”.

Calero, ha recordat que “aquestes màscares són per a aquells treballadors que han hagut d’usar necessàriament el transport públic en el qual siga difícil mantindre la distància de seguretat”. “És, en definitiva, una acció que tracta d’inculcar una cultura d’autoprotecció en aquells llocs en els quals no es pot mantindre el distanciament social”, ha dit la delegada.

El Govern d’Espanya reparteix entre hui i el demà, 1.118.000 màscares en 467 nodes de transport de la Comunitat Valenciana. Del total, 416.000 a la província d’Alacant, 572.000 en la de València i 130.000 en la de Castelló.

Els punts de distribució en la Comunitat Valenciana s’han determinat en funció de l’afluència mitjana de viatgers dels transports públics, però sense obviar zones menys poblades, com les d’interior. Amb caràcter general, a excepció d’aquestes zones d’interior, es tracta de municipis de més de 10.000 habitants que compten amb transport públic. Dels 467 nodes de transport, 179 es troben a la província d’Alacant, 35 en la de Castelló i 253 en la de València.

Comenta la notícia