Carcaixent ret homenatge als carcaixentins que patiren l’holocaust nazi

La localitat de la Ribera Baixa recorda amb una exposició i un acte institucional els cinc carcaixentins que foren deportats a Mauthausen i altres  camps d’extermini nazi. En l’homenatge ha estat present el President de les Corts Valencianes, Enric Morera.

Carcaixent ha rendit homenatge als cinc carcaixentins que es troben entre els valencians que varen ser deportats als camps d’extermini nazi després de la victòria franquista i que varen patir aquelles vivències.

Com a mostra d’aquest acte, celebrat el Dia Internacional en Memòria de les Víctimes de l’Holocaust, s’ha instal·lat un monòlit, en el Parc del Bicententari de la Taronja amb els cinc noms de les víctimes, que quedarà per al record.

En l’acte homenatge també ha estat present el President de les Corts Valencianes, Enric Morera, qui ha recalcat la necessitat de mantenir els drets i les llibertats que tant d’esforç han costat.

Morera ha recordat que aquests tipus d’actes no són en ànims de revenja, sinó una manera de què no es queden en l’oblit les persones que varen haver de patir els fets. El President de les Corts Valencianes incideix en què els conflictes s’han de resoldre amb bones polítiques.

En l’acte, que ha estat amenitzat amb pel duo de corda DobleCello, s’han entregat unes plaques commemoratives als familiars de les víctimes, els quals s’han mostrat agraïts amb aquest recordatori.

L’acte ha conclòs amb la visita d’autoritats i familiars a la Sala Sant Llorenç, on està instal·lada l’exposició que busca mostrar com fou aquella època.

La mostra conté una explicació general en els seus primers metres, amb panells explicatius, per a més endavant reflectir la història dels cinc homenatjats. L’exposició ha estat organitzada pel Servei de Publicacions de la Universitat de València; i estarà disponible fins al pròxim 9 de febrer.

Deixa el teu comentari