Càrcer redueix el consum elèctric un 46% gràcies a la il·luminació LED

L’Ajuntament de Càrcer ha aconseguit reduir considerablement la factura electrònica amb la remodelació municipal del sistema d’enllumenat públic, escomès en els últims anys.

Segons les dades que manegen els serveis tècnics del consistori, el consum elèctric en quilowatts s’ha reduït un 46% cada any en els últims dos cursos, mentre la factura elèctrica ha baixat en un 41%.

La pujada del preu de la llum en aquest període ha impedit que l’estalvi siga major però l’Ajuntament que dirigeix Josep Botella ha registrat ja una reducció de la despesa de 15.000 euros a l’any.

L’equip de govern considera que la inversió realitzada per al recanvi dels fanals públics, al voltant de 153.000 euros, es podrà amortitzar en pocs anys, aconseguint que d’ara endavant l’estalvi augmente.

La il·luminació LED utilitza el 95% de l’energia per a la llum i només un 5% es malgasta a la calor. Açò provoca que les bombetes

LED duren quasi sis vegades més que les tradicionals. L’Ajuntament carcerí també destaca que les bombetes LED no contenen elements tòxics com el mercuri.

Deixa el teu comentari