Càrcer redueix el deute públic malgrat la baixada dels impostos

La millora de la situació econòmica de l’Ajuntament de Càrcer ha permès afrontar la disminució del deute públic per així disposar de més fons per a polítiques socials, culturals, lúdiques o esportives. Quan es va iniciar la present legislatura (allà per mitjans de 2015) el deute del consistori se situava en els 114.000 euros, mentre que tres anys i mig després (quan resta al voltant de mig any per a la finalització de la legislatura), ha disminuït fins els aproximadament 60.000. L’equip de govern actual, pràcticament, ha retallat el deute a la meitat.

A més, la disposició de tresoreria pública municipal ha passat de 250.000 euros en 2015 als actuals 850.000, pel que la situació financera del consistori és òptima. Això malgrat que en la present legislatura s’han escomès dues baixades de l’IBI, passant del 0’90 inicial a l’actual 0’80.

Es va traduir en una reducció dels ingressos de l’ajuntament en al voltant de 90.000 euros que l’equip de govern volgué assumir per a que la millor situació econòmica del consistori acabaren notant-la tots els veïns i veïnes amb una menor pressió impositiva. La millor situació financera també ha sigut possible gràcies a la reducció de les despeses, millorant la eficiència dels edificis municipals, per exemple.

En el cas de Càrcer, l’ajuntament abona a l’actualitat al voltat de 12.000 euros menys a la companyia elèctrica després d’adaptar les estances locals a les noves tecnologies. L’Ajuntament de Càrcer ha aconseguit reduir considerablement la factura elèctrica amb la remodelació municipal del sistema d’enllumenat públic, escomès en els últims anys. Segons les dades que manegen els serveis tècnics del consistori, el consum elèctric en quilowatts s’ha reduït un 46 % cada any en els últims dos cursos, mentre la factura elèctrica ha baixat exactament en un 41 %. La pujada del preu de la llum en aquest període ha impedit que l’estalvi siga major però l’ajuntament que dirigeix Josep Botella ha registrat ja una reducció de la despesa de 15.000 euros a l’any.

Deixa el teu comentari