Càritas València reobri el seu centre per a persones en situació de sense llar

El centre s’havia tancat el passat 8 de març, en finalitzar el temps previst d’obertura

València, 17 de març de 2020.- Càritas València reobrirà el centre d’acolliment nocturn per a albergar a persones en situació de sense llar a València, en col·laboració amb l’Ajuntament de la ciutat. El centre de nit Sant Esteban que va ser inaugurat el mes de desembre passat , havia romàs al màxim de la seua capacitat (22 places) durant totes les nits en què es va mantindre obert.


Càritas València mantindrà aquest recurs obert «mentre siga necessària l’atenció a les persones en situació de major vulnerabilitat durant aquest període d’alarma establit pel Govern per a evitar la propagació del virus Covid-19», tal com ha explicat el director de la institució, Ignacio Grande. El centre de nit Sant Esteban estarà obert les 24 hores del dia perquè les persones acollides puguen passar la quarantena.


El centre, d’accés lliure complementa els altres recursos per a persones en situació de sense llar que la institució, així com l’Administració i altres entitats desenvolupen a la ciutat.


Atenció continuada en altres projectes i en les Càritas parroquials


Així mateix, Càritas València manté en funcionament els seus projectes d’atenció a les persones en situació més vulnerable. La residència llar Mare de Déu dels Desemparats i dels Innocents, de recent obertura, continua atenent les seues 24 menors residents, complint en tot moment les recomanacions sanitàries i higièniques per a evitar el contagi entre els acollits i el personal contractat.


A més, el mig centenar de persones ateses en les 21 habitatges per a persones migrants, dones en context de prostitució, persones i famílies en situació de sense llar, es mantindran aquests dies en confinament i seran acompanyades, de manera telefònica, pel voluntariat i el personal responsable de cada habitatge.


Per part seua, moltes de les Càritas parroquials de la diòcesi han reorganitzat els seus serveis i algunes atendre de manera telefònica les urgències, encara que algunes altres obrin, respectant les normes de seguretat. Respecte als economats, n’hi ha també que mantenen les seues portes obertes, alguns també amb telèfon per a les emergències i en uns altres, s’ha decidit mantindre el tancament.


El menjador social de Benimaclet ha reorganitzat el seu sistema de repartiment d’aliments perquè les 50 persones beneficiàries puguen cuinar a casa. Està previst que preparen paquets en el menjador i s’emporten a les parròquies de la zona perquè aquestes realitzen el repartiment a les famílies i evitar les aglomeracions.

Comenta la notícia