Carlet amfitriona dels pilotaris més joves, ret un emotiu homenatge al Xatet.

Èxit de participació en la I trobada comarcal d’escoles de pilota.

Carlet va recuperar ahir una part de la seua història lligada al Trinquet amb una trobada d’escoles comarcals que va reunir de xiquets i xiquetes que practiquen este esport autòcton i les seues famílies en una festa de la pilota. La jornada a més va ser doblement celebrada per l’homenatge que els clubs de la comarca li reteren a una de les figures del món trinqueter.

El mitger carletí Xatet II, va rebre de mans del seu fill una placa commemorativa que ha reut de mans del seu fill, monitor de l’escola de Club de pilota volea de Carlet i l’alcaldessa de Carlet, Maria Josep Ortega. El Xatet és un nom de referència al món de la pilota carletina. Criat al Trinquet de Carlet, regentat pel seu abuelo, va guanyar el primer Campionat professional al 1972, una trajectòria que ha compartit amb els jugadors de pilota de la seua família.

Els xiquets i xiquetes de les escoles de Guadassuar, Algemesí, Carcaixent i Carlet han participat des de les nou del matí en una competició amistosa i en les activitats que s’oferien com un taller de fer pilotes, un dinar de germanor i les diverses parades que han muntat els clubs participants. . La jornada organitzada a Carlet dona impuls a la nova escola de pilota que ha creat el Club volea Carlet i que des d’este mes de juny oferix classes al Poliesportiu municipal i s’unix així a les escoles dels clubs de pilota de Guadassuar, Colla Algemesí, Carlet, Carcaixent i Amics de la Ribera. Els xiquets i xiquetes participants han comptat amb
una samarreta i una medalla per part de l’Ajuntament de Carlet.

L’alcaldessa de la ciutat, Maria Josep Ortega, ha agraït al Xatet la seua tasca en el món de la pilota carletina i ha destacat que “és un dels motors d’un somni que a poc a poc estem fent realitat: retornar a Carlet el renom i prestigi al món de la pilota”.

La jornada va comptar així mateix amb l’assistència de destacades figures de la pilota carletina, a més del Xatet II, com Suret II o El gall de Carlet, així com l’alcalde deGuadassuar, Salvador Montañana i el diputat de cultura, Xavier Rius.

Deixa el teu comentari