Carlet aposta per l’òpera per a commemorar la festa de Sant Bernat

Les Arts Volant recala a Carlet el diumenge 22 de juliol amb l’òpera Bastià i Bastiana

Carlet és un dels 14 municipis que comptarà amb la nova iniciativa de l’òpera als pobles. Este projecte, anomenat Les Arts Volant, durà a Carlet el pròxim diumenge 22 de juliol l’òpera en valencià Bastià i Bastiana, de Wolfgang Amadeus Mozart, a l’Auditori de la plaça d’Espanya.

‘Les Arts Volant’ va iniciar la seua marxa fa poc més d’un any, fruït d’un acord entre el Palau de les Arts, dependent de la Conselleria d’Educació, Innovació, Cultura i Esports, amb l’Àrea de Cultura de la Diputació de València, que va permetre construir un escenari d’òpera portàtil, capaç de plegar-se sobre ell mateix i traslladar-se en un camió, que fa la funció de transport i suport escènic. Un escenari que permet adaptar-se a les condicions i espais de les diverses poblacions on estarà.

La proposta, pionera a l’Estat, adapta la primera òpera de Mozart, Bastià i Bastiana, que interpreten en valencià els cantants del Centre Plácido Domingo, acompanyats al piano per Aïda Bousselma i Husan Park. El muntatge, realitzat per l’equip de professionals de Les Arts, és una producció de Davide Livermore, amb vestuari de José María Adame i il·luminació d’Antonio Castro.

Esta és la segona temporada d’esta iniciativa i per a Carlet serà la primera vegada que de forma gratuïta i en un espai públic es puga disfrutar d’este gènere. El regidor de Cultura, Bernat Nogués, destaca l’interés de la iniciativa de la Diputació: «es tracta de posar a l’abast de totes les persones un gènere desconegut per al gran públic, a fi de democratitzar-lo i al mateix temps crear i potenciar nous espectadors».

Esta nova edició de ‘Les Arts Volant’ recalarà en 14 localitats de diferents comarques. En el mes de juny visitarà Alcàsser (23), Ademús (29) i Llutxent (30). Mentre que en juliol arribarà fins als municipis de Meliana (1), Potries (5), Benifairó de Valldigna (6), Xiva (7), Polinyà del Xúquer (20) i tancarà a Carlet el pròxim dia 22 de juliol. La temporada es tancarà a València amb sis actuacions en els mesos de setembre i octubre.

Deixa el teu comentari