Carlet convoca la XXIII edició del Concurs Nacional de Piano

El XXIII Concurs Nacional de Piano enceta el compte enrere amb la presentació de les bases del concurs que organitza el Conservatori Perfecto García Chornet i que arriba a la 23 edició, a hores d’ara en convocatòria biennal.

El concurs manté l’esperit amb què va nàixer ara fa 23 anys i obri la participació a joves pianistes de qualsevol punt d’Espanya que tinguen fins a 24 anys. Es tracta d’un certamen que va impulsar el pianista carletí Perfecto García Chornet amb la intenció de donar oportunitats i projecció als nous talents musicals.

El concurs es dividix en tres categories segmentades per edat. En la categoria A poden participar músics fins a 24 anys, en la categoria B s’admeten pianistes que tinguen fins a 19 anys i en la categoria C fins als 14. Els interessats poden presentar la seua inscripció fins al pròxim 9 de novembre. Sols s’admetran 12 aspirants en les categories A i B, i 15 en la categoria C.
En la realització de les proves classificatòries, l’ordre de l’execució de les obres del programa serà a elecció del candidat. Als concursants de les categories A i B se’ls exigirà l’execució de memòria. Els participants en la categoria A hauran de superar tres proves (eliminatòria, semifinal i final), els de la categoria B dos proves (eliminatòria i final) i els de la categoria C s’enfrontaran a una única prova. Les proves tindran lloc entre el 6 i el 8 de desembre al Conservatori Perfecto García Chornet.

Pel que fa als premis, el certamen està dotat econòmicament amb 6.600 euros, i s’atorgaran tres guardons en cada una de les categories del concurs. Els guanyadors del primer premi de la categoria A rebran una dotació econòmica de 2.000 euros, un concert com a solista amb l’Orquestra del Conservatori Perfecto García Chornet al Palau de la Música de València per a la temporada 2019 i un concert com a solista amb l’Orquestra del Conservatori Perfecto García Chornet al Saló d’Actes del Conservatori de Carlet durant el curs 2018-2019.

El guanyador del primer premi de la categoria B rebrà 1.000 euros, el segon premi serà de 500 euros i el tercer premi de 250 euros. Pel que fa a la categoria C, el primer premi serà de 500 euros, el segon premi de 250 euros i el tercer premi de 125 euros. A més, en totes les categories es concedirà el premi especial ‘Perfecto García Chornet’ a la millor interpretació de música espanyola.
L’acte de lliurament de premis es farà el pròxim 8 de desembre al Conservatori Perfecto García Chornet.

Deixa el teu comentari