Carlet es compromet en la lluita contra la violència cap a la dona

Carlet ha commemorat hui el Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona amb la lectura de la declaració institucional a la porta de l’Ajuntament. Un acte que forma part d’una programació mensual àmplia per a commemorar esta jornada.

Ahir a la vesprada, la Casa de la Cultura va acollir la presentació de les activitats de la Casa de la Dona de Carlet, gestionada per l’associació Alanna. A la xarrada es va fer un repàs del treball que es du a terme en este servei públic per part de professionals i voluntàries, a més de conéixer els testimonis d’algunes usuàries d’este centre. També es va presentar una de les experiències terapèutiques i d’acompanyament que s’han dut a terme en este servei municipal amb les dones que acudixen com a usuàries a la Casa de la Dona: una estada a la ciutat agermanada amb Carlet, Chilly-Mazarin on viatjaren un grup d’usuàries i professionals, una estada d’una setmana que ha significat un any teràpia per a les dones víctimes de violència de gènere.

Les activitats continuaran el pròxim dimarts 27 de novembre amb la Marxa contra la violència de gènere que organitza el grup del 2n Curs d’Integració Social de l’IES Eduardo Primo. Una marxa que partirà del centre i que conclourà davant l’Ajuntament de Carlet, on l’alumnat escenificarà una performance que partirà de la lectura del poema de V. A. Estellés «La rosa de paper». Una marxa prevista per al passat divendres que es va ajornar a causa de l’oratge.

Este programa d’activitats commemoratives se suma a les que es duen a terme al llarg de l’any a través de la Regidoria d’Igualtat i de la Dona. De fet, Carlet és un dels municipis fundadors de la Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere. Una xarxa que es va constituir el passat 14 de novembre i que suposa que la igualtat d’oportunitats i la lluita contra la violència de gènere siga un pilar fonamental de la política municipal. Carlet ha sigut una de les poblacions fundadores d’esta xarxa creada per la Diputació de València i a la qual pertanyen 48 poblacions.

 

Deixa el teu comentari