Carlet forma cuidadors de persones dependents

Curso cuidadores dependientesCarlet (16-09-2015).-  El Departament de Serveis Socials de l’Ajuntament de Carlet, a través de la Conselleria de Benestar Social, ha començat a impartir esta setmana un curs per a cuidadors de persones dependents.

El curs s’impartix a 18 cuidadors no professionals que atenen persones en situació de dependència per malaltia d’Alzheimer i ictus cerebral. La finalitat del curs és que estes persones reduïsquen la seua sobrecàrrega física i psicològica. Les classes s’impartixen en l’edifici Lluís Vives els dilluns i els dimecres de 10 a 13 h i finalitzaran el dia 19 d’octubre.

El contingut del curs consta de cinc mòduls: recursos existents i generació de xarxes, atenció de les activitats bàsiques en la vida diària, mesures higienicosanitàries, desenrotllament personal i formació específica en la dependència derivada de la malaltia. La Generalitat Valenciana ha delegat en els consistoris l’organització i realització d’estos cursos de formació.

Professionals de distintes disciplines són els encarregats d’impartir els continguts a fi d’oferir una formació el més àmplia i completa possible. Es comprendran recursos com la cura dels malalts, els hàbits saludables per al cuidador i pautes que s’han de seguir per a portar de la millor manera possible el desenrotllament del seu paper com a cuidador.

 

Deixa el teu comentari