Castellar-L’Oliveral, Benimaclet, El Pla del Remei i Malilla tindran quatre nous mercats extraordinaris d’aliments ecològics i de proximitat

El poble de Castellar-L’Oliveral i els barris de Benimaclet, El Pla del Remei i Malilla comptaran amb quatre nous mercats extraordinaris d’aliments ecològics i de proximitat una volta a la setmana, amb un màxim d’entre 15 i 20 parades cadascú. El Ple ha aprovat este matí la seua creació amb els vots a favor de l’equip de govern, el rebuig de populars i Vox, i l’abstenció de Ciutadans. 

Els 33 regidors i regidores han tornat a estar presents a l’Hemicicle, distribuïts entre les bancades i les llotges per mantindre la distància de seguretat, gràcies a la baixa incidència de la covid-19. La sessió ha començat amb un minut de silenci en homenatge a les víctimes del terrorisme.

Els quatre  nous  mercats  de  venda  directa agroalimentària es localitzaran al carrer de la Figuereta, a Castellar-L’Oliveral; la plaça de Benimaclet, al barri del mateix nom; el carrer de Martínez Ferrando, al Pla del Remei, i el carrer de Joaquim Benlloch, a Malilla. Tindran periodicitat setmanal i cadascú disposarà d’un màxim d’entre 15 i 20 parades. Entre els mèrits que s’avaluaran per obtindre llicència per vendre es troba, entre altres: la proximitat del producte; la qualitat mediambiental; l’accés de joves i dones al sector agroalimentari;les  característiques  de  qualitat  del  producte,  com  ara  denominacions  d’origen  o que es tracte de varietats locals i tradicionals; l’economia social, o la integració de sectors de la població en situació o risc d’exclusió social i econòmica. 

D’acord  amb  les polítiques  municipals  d’inclusió  i  foment  de  l’emprenedoria,  es  reservarà  fins  a  un  10 %  de les autoritzacions per ser adjudicades a col·lectius desfavorits i a noves persones emprenedores.

Comenta la notícia