Castelló hui ha commemorat el 9 d’Octubre, dia del poble Valencià.

Castelló ha vingut la processó cívica en el 9 d’octubre

Per a commemorar el 9 d’octubre, l’Ajuntament de Castelló ha preparat una sèrie d’activitats.

Castelló hui ha commemorat el 9 d’octubre, dia del poble Valencià.

La celebració festiva del 9 d’octubre, tal com es coneix hui, va començar en 1976 quan la Taula de les Forces Polítiques i Sindicals va proclamar aquesta data Dia Nacional del País Valencià i, a partir de llavors, se celebra a tota la Comunitat Valenciana. L’any següent, en 1977, el Plenari de Parlaments adoptà el mateix acord. Però aquesta efemèride ja portava molts segles celebran-se, especialment, a la ciutat de València.

Per a commemorar aquesta festa, l’Ajuntament de Castelló ha preparat una sèrie d’activitats per a hui dia 9 d’octubre. A les 11:30 s’han concentrat i han eixit amb la passejada cívica.

Els actes han durat tot el dia.

Els carrers de Castelló sempre han estat vinculats als orígens i símbols que configuren el seu patrimoni històric I cultural valencià. Cal recordar que a Castelló hi ha carrers i places molt relacionades amb la nostra història.

A Castelló esperen que el 9 d’octubre forme part d’una escultura que òmpliga de memòria la plaça del 9 d’octubre, tal com va fer, Rei Jaume I quan recorda el seu pas pel poble. En esta festa han participat les diferents Associacions del poble així com la Muixeranga d’Algemesí.

En arribar a l’Ajuntament han llegit el manifest i han fet entrega dels premis 9 d’octubre.

En acabar ha tingut lloc la mascletà a carreg de la pirotècnia Crespo d’Alzira al parc de l’Estació de Castelló i és què no podíem acabar d’una altra manera que no fora amb una bona mascletà.

Deixa el teu comentari