Catacross: una festa esportiva per les “Catalinetes”

img_8650Sueca, 25/11/2016.El Catacross s’ha instaurat ja en la celebració de les Caterines, una emblemàtica festa de Sueca, coneguda més popularment com les Catalines o les Catalinetes. L’escola Jardí de l’Ateneu en col·laboració amb l’Ajuntament de Sueca ha organitzat la segona edició de l’activitat de cross escolar este divendres, coincidint amb el dia de la festa.

Després de l’èxit de la primera edició, enguany encara s’hi han sumat més centres educatius. Vora 700 alumnes, de 5é i 6é de primària, de l’Escola Jardí de l’Ateneu, Nstra. Senyora de Fàtima, la Unió Cristina, Luís Vives, Maria Auxiliadora, el CEIP Cervantes, el CEIP Carrasquer, el CEIP del Mareny de Barraquetes, el Centre d’Educació Especial Miquel Burguera i la Fundació Santos, Andrés, Santiago y Miguel han gaudit del nou circuit d’obstacles en una jornada d’esport, diversió i convivència entre els escolars dels centres de Sueca.

El concepte de Catacross és una proposta  innovadora que ha estat molt ben acollida pels alumnes. Es tracta d’una cursa a peu, modalitat cross, que es disputa al llarg d’un circuit de vora 600 metres instal·lat per a l’ocasió a l’antic recinte firal de la ciutat i que es desenvolupa en diferents terrenys; els participants han hagut de córrer tant per l’arena, com per  graveta i asfalt.

La prova ha reptat als alumnes a superar els diferents obstacles que s’han disposat al llarg de tot el recorregut. Entre els obstacles més dificultosos hi havia bales de palla, tanques o rodes de tractor. A més a més, els alumnes han hagut de travessar també, sense embolicar-se, una xarxa, i han hagut de gatejar per dins d’un tub obscur i superar la prova d’equilibri sobre unes balises de fusta. La festa ha acabat amb una màster class de zumba dirigida per a tots els participants.

En la jornada prèvia, els alumnes d’infantil i primària de l’Escola Jardí de l’Ateneu van tindre l’ocasió de provar també el circuit.

 Practicar esport és molt divertit i el Catacross n’és la millor mostra d’això. Sens dubte, el millor premi són els seus somriures, mostra indiscutible de que ho han passat d’allò més bé. La prova s’ha convertit en una de les imprescindibles al calendari del nostre circuit de curses infantils” en paraules de Vicent Baldoví, regidor d’Esports a l’Ajuntament de Sueca.

Moisés Sendra, cap d’estudis de l’escola organitzadora, s’ha mostrat també molt satisfet del repetit èxit del Catacross. Sendra ha aprofitat l’ocasió per agrair també l’interés i la il·lusió dipositada de tots els col·legis i centres participants i ha volgut fer una menció especial a totes aquelles persones que s’han implicat en l’organització de la nova edició de la prova, a tota la comunitat educativa de l’Escola Jardí de l’Ateneu i a l’Ajuntament de Sueca.

Deixa el teu comentari