Catacumba Film Festival lliura els premis de la seua 16ª edició

El Catacumba Film Festival va tancar diumenge passat, 4 de novembre, la seua 16ª edició en el teatre Capitolio de Godella, amb el lliurament dels Fetus d’Or, les peculiars estatuilles d’aquest festival cinematogràfic godellenc.

Els premis van recaure en el curtmetratge franc-brasiler Meninas Formicida (2017) de Joao Paulo Miranda, premi del jurat presidit per Irene Cubells, directora del festival ‘La ruta més curta’, i en The Departure (2017), del director alemany Milan Bath, curtmetratge premiat pel públic assistent a les projeccions.

El curt Me llamo Koji (2018), de David Muñoz, va rebre el premi Nina Trencada, estatuilla amb la qual l’organització premia l’enginy de les propostes més sorprenents. El curtmetratge mexicà Los aeronautas (2016), de León Fernández, va rebre el premi ‘El que mola és el stop motion’, secció del festival dedicada al cinema d’animació coordinada pel cineasta Pablo Llorens. A més, en aquesta ocasió va haver-hi un esment especial al curtmetratge Pesticidas, de Jaume Quiles, dins de la secció dedicada als curtmetratges valencians.

Els premis van ser lliurats en una gala de clausura que tingué el ja tradicional cinema-concert de tancament del festival, que aquesta vegada va comptar amb Antonio J. Iglesias&mono33 per a posar banda sonora en directe a fragments del cinema clàssic.
A més de les estatuilles, el Festival de Curtmetratges de Catacumba (FICCA’T) reparteix dos mil cinc-cents euros en premis, als quals enguany van optar els més de mil curtmetratges (procedents de setanta països) que s’han presentat a la 16ª edició underground, clandestina i experimental del Catacumba Film Festival, que compta amb el suport de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Godella i la Filmoteca de València.

PALMARÈS CATACUMBA FILM FESTIVAL. FICCA’T 2018
PREMI FETUS D’OR DEL JURAT AL MILLOR CURTMETRATGE FICCA´T 2018
Meninas Formicida [João paulo Miranda Maria, 2017] Brasil-França.

PREMI FETUS D’OR DEL PÚBLIC Al MILLOR CURTMETRATGE FICCA´T 2018
The Departure [Milan Bath, 2017] Alemanya.

PREMI MUÑECA ROTA AL CURTMETRATGE MÉS ENTRANYABLE FICCA´T 2018
Em dic Koji [David Muñoz, 2018] Espanya.

PREMI DEL JURAT Al MILLOR ACTOR FICCA´T 2018
Jean-Gabriel Nordmann / Beurre Noir [Jimmy G. Pettigrew, 2017] Canadà.

PREMI DEL JURAT A LA MILLOR ACTRIU FICCA´T 2018
Sophie van Winden / Kind [Joren Molter, 2018] Països Baixos.

PREMI AL MILLOR CURTMETRATGE ‘EL QUE MOLA ÉS EL STOP MOTION 2018’
Hammer Down [Donen Pastura, 2018] EUA.

PREMI A LA MILLOR ANIMACIÓ ‘EL QUE MOLA ÉS EL STOP MOTION 2018’
Finity Calling [Jasper Kuipers, 2018] Països Baixos.

PREMI Al MILLOR PERSONATGE EL QUE MOLA ÉS EL STOP MOTION 2018
Los astronautas [León Fernández, 2016] Mèxic.

PREMI VALÈNCIA CINEMA 2018
Pesticides [Jaume Quiles, 2018] Espanya.
Catacumba Film

Deixa el teu comentari