CCOO I UGT apel·len al dret de vaga el pròxim 8 de març

Els sindicats exigeixen canvis legislatius que garantisquen la igualtat entres dones i homes al mercat laboral.

Comissions Obres i UGT convoquen una vaga general parcial el 8 de març, dues hores per torn. Segons han explicat els representants comarcals en roda de premsa, la convocatòria sorgeix de la necessitat de denunciar les bretxes i la discriminació que, per raó de sexe, existeix en el mercat laboral.

Els representant sindicals han donat a conèixer alguns indicadors que reflecteixen aquesta situació de desavantatge per a les dones. La taxa d’atur se situa en els homes en el 14% mentre que en les dones és del 19. La d’activitat, està en el 80% en els homes i en el 70% en les dones, i també és superior la d’ocupació, en un 69% per a ells i en un 57% per a elles. També, hi ha diferències en les jornades laborals. En el 82% dels homes, els contractes són a jornada completa mentre que en les dones és del 55%.

UGT i Comissions Obreres exigeixen canvis legislatius que garantisquen aquesta igualtat; per això exigeixen una llei per la igualtat salarial i polítiques concretes.

En la compareixença també hem pogut veure les responsables d’igualtat d’ambdós sindicats, Carmen Benavent i Reme González, les quals han exigit al govern un pressupostos amb suficient recursos per abordar entre altres qüestions la violència de gènere.

El pròxim 8 de març, hi haurà concentracions a les portes dels ajuntaments i també en zones de treball com el polígon Joan Carles d’Almussafes.

Deixa el teu comentari