El Centre Ocupacional de Mislata explica ja amb 50 usuaris

El servei incorpora també les figures del fisioterapeuta i del pedagog per a millorar la qualitat de vida dels beneficiaris
Per a Carlos Fernández Bielsa es tracta de “una mostra més de la política del nostre govern, en la qual les persones són el primer”

El passat mes de maig, l’Ajuntament de Mislata obria les portes del seu nou Centre Ocupacional, unes modernes i àmplies instal·lacions de més de 3.000 metres quadrats. Gràcies a aquest servei municipal, les persones amb diversitat funcional en edat laboral, és a dir, entre els 16 i 65 anys, participen en tallers ocupacionals, reben suport personal, atenció psicosocial i desenvolupen tot tipus d’habilitats per a integrar-se plenament en la societat.

En tractar-se d’un edifici molt més gran, una de les principals millores era l’augment de les places de persones usuàries, passant de les 35 inicials a 50. Precisament ara, amb l’inici del mes de novembre, s’ha materialitzat ja aqueix augment, complint-se així el compromís del Consell en el moment de l’obertura del nou centre. Aquesta ampliació de places ve també acompanyada d’importants millores en el servei. D’una banda, s’ha procedit a l’augment del personal laboral, per a poder atendre aqueixa suma de nous usuaris, i també s’han inclòs ja les figures del fisioterapeuta i del pedagog, professionals que augmentaran la qualitat de vida dels xics i xiques del COM.

En aquest sentit, l’alcalde de Mislata, Carlos Fernández Bielsa, ha remarcat de nou que “era de justícia que Mislata comptarà amb un Centre Ocupacional en condicions i amb un servei digne per a les persones que ho utilitzen”. Al que ha afegit que es tracta de “una mostra més de la política del nostre govern, en la qual les persones són el primer”.

El nou COM, ja a ple rendiment, ofereix als usuaris i usuàries un servei dividit en quatre àrees. Una primera d’atenció psicològica amb orientació als familiars, tractament individualitzat dels usuaris o realització de diagnòstics i valoracions globals. Una altra és l’ocupacional, en la qual es duen a terme tallers, disseny i realització d’activitats, així com l’ensenyament d’hàbits d’autonomia personal. La tercera de les àrees és la dedicada a la formació, orientació i inserció laboral. I, finalment, es troba l’àrea de salut, les funcions de la qual consisteixen a prevenir i reduir al mínim futures alteracions i pèrdues funcionals, contribuir a mantenir i augmentar la independència i capacitat de desplaçament dels usuaris, o elaborar programes d’activitats fisioterapéuticas.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.