El Centre de Salut Pública d’Alzira prevé el tabaquisme entre els escolars de la Ribera

Concursos per centres docents

L’eslògan guanyador a la comarca, “Qui vol anar amb aquests mals fums?” ha obtingut també el primer premi al millor de tota la Comunitat Valenciana

Escolars dels col·legis Maria Immaculada, Ave Maria i Sant Antoni de Carcaixent, premiats en el concurs de Projectes Educatius de Prevenció de Tabaquisme

Alzira (01.06.18). El Centre de Salut Pública (CSP) d’Alzira ha lliurat, aquest matí, el premi al millor eslògan del concurs “Classes Sense Fum”, organitzat en el marc de la celebració del Dia Mundial Sense Tabac.

L’eslògan premiat ha estat “Qui vol anar amb aquests mals fums?”, Realitzat per l’alumnat de 1r d’ESO de l’EFA la Malvesia de Llombai, que ha obtingut també el primer premi al millor eslògan de tota la Comunitat Valenciana.

L’acte de lliurament ha estat presidit pel director del Centre de Salut Pública d’Alzira, José Añó, i la directora gerent del Departament de Salut de la Ribera, Isabel González, els quals han estat acompanyats del director del centre docent, Ignacio Hernández; el regidor de Cultura de Llombai, Salvador Climent, i el director d’Infermeria del Departament de Salut, Salvador Llopis.

D’àmbit europeu, l’objectiu d’aquest concurs és el de reforçar el caràcter voluntari de la decisió de no fumar, amb el compromís de tota la classe de donar mutu suport i augmentar la seua autoconfiança, “aprenent a dir que no i a defensar-se de les pressions que s’exerceixen sobre els joves des de diferents àmbits perquè fumen”, ha assenyalat el director del CSP d’Alzira.

Així, cada classe participant ha de realitzar un eslògan preventiu del tabaquisme, amb l’objectiu de prevenir o retardar l’inici al consum de tabac, potenciar les habilitats escolars per mantenir-se com a no fumadors i reforçar les accions preventives sobre el tabaquisme realitzades prèviament a l’aula.

L’alumnat participant en el concurs signa un compromís pel qual ha de mantenir-se sense fumar durant el temps que dura la competició.
En aquest sentit, la directora gerent del Departament de Salut de la Ribera, Isabel González, ha agraït als escolars l’esforç realitzat i els ha traslladat “la confiança que, des de les institucions sanitàries, tenim en els més joves per fer de la societat futura, una societat més saludable”.

Tots els eslògans remesos enguany al Centre de Salut Pública d’Alzira es troben exposats al vestíbul principal de l’Hospital Universitari de la Ribera.

Projectes Educatius de Prevenció de Tabaquisme

Així mateix, el Centre de Salut Pública d’Alzira lliurarà, el proper 6 de juny, el premi del concurs de Projectes Educatius de Prevenció en Tabaquisme, que ha recaigut en l’alumnat de les escoles Maria Immaculada, Ave Maria i Sant Antoni de Carcaixent .

En l’elaboració d’aquest projecte, desenvolupat sota el títol “Carcaixent sense fum” han participat un total de 150 escolars de 1r de l’ESO.

Deixa el teu comentari