Ciutadans (Cs) en Alzira presenta una moció per a utilitzar drons en la vigilància dels camps

María José Llopis: “Un conveni amb la UPV permetria preparar a l’ajuntament per a gestionar esta nova tecnologia de forma autònoma”

Alzira, divendres 9 de març de 2018. La portaveu de Ciutadans (Cs) d’Alzira María José Llopis ha presentat una moció per a adherir-se al programa de drons de la Universitat Politècnica de València (UPV). Llopis ha explicat que “este conveni permetrà preparar a l’ajuntament per a utilitzar drons en la gestió municipal de forma autònoma i previndre els actes delictius en el terme municipal”. “Esta mesura completa la moció que va presentar Cs al febrer de 2016, aprovada per unanimitat, per a implantar mesures amb este objectiu”, ha recordat Llopis.

La regidora de Cs ha assenyalat que “en altres localitats de la Comunitat ja s’està utilitzant esta tecnologia per a vigilar els camps i evitar els robatoris”. A més “és un recurs molt útil en la vigilància per a la prevenció d’incendis”, ha afegit Llopis, qui també ha explicat que “el cost d’un dron ronda els 4.000 euros i l’aportació econòmica del conveni, encara que varia en cada cas, pot estar al voltant dels 8.000 euros; una quantitat assumible per l’ajuntament d’Alzira i que està per davall del valor total que suposen els robatoris en els camps”.

La representant de Cs ha enumerat “els avantatges” d’adherir-se al programa de drons. D’una banda, ha concretat, “realitzen un estudi previ de les característiques i necessitats particulars del nostre terme municipal, el que permet redactar un conveni que s’ajusta al que Alzira necessita”. D’altra banda, ha destacat, “es forma als agents de la policia local perquè siguen capaços de gestionar estos aparells de forma autònoma en el futur”.

Deixa el teu comentari