Ciutadans s’absté en els pressupostos de la Diputació de València “per responsabilitat”

Gil: “Aquests pressupostos no responen a les vertaderes necessitats de la província davant la pandèmia; però hem aconseguit 20 milions més per als municipis” 

La portaveu de Ciutadans (Cs) en la Diputació de València, Rocío Gil, ha explicat que “Cs s’ha abstingut en els pressupostos de 2021 per responsabilitat”. “Els municipis necessiten els diners i hem d’estar a l’altura d’aquesta difícil situació”, ha argumentat. 

No són els comptes de Cs perquè no s’han consensuat i, sobretot, perquè no responen a les vertaderes necessitats de la província davant la pandèmia”, ha assegurat, al mateix temps que ha advertit que “són uns pressupostos continuistes, massa similars als de l’any passat, quan la realitat és molt diferent”. 

A més, ha criticat, “s’augmenten les partides de normalització lingüística, un 300% o memòria històrica, un 10%”. “De res val augmentar un pressupost i destinar-ho a aquesta mena de partides mentre es baixen unes altres molt importants com els serveis públics bàsics, un 31% i les actuacions de protecció i promoció social, un 12%”, ha declarat. 

Per contra, ha esgrimit, “Cs havia proposat mesures assenyades com un pla de reactivació del turisme o rebaixar el recàrrec de l’Impost d’activitats Econòmiques (IAE) en un 50%”. “Ateses les xifres de recaptació de 2019, 15 milions, les empreses ahorrarían 7 milions d’euros”, ha concretat. 

No obstant això, ha subratllat, “hem aconseguit 20 milions més per als municipis i el fons de cooperació arribarà als 60 milions”. A més, ha destacat, “Cs ha aconseguit que la subvenció a Casa Caridad arribe als 100.000 euros i la del Museu de l’Art Major de la Seda aconseguisca els 60.000”. 

Deixa el teu comentari